реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Валентин Наливайченко сьогодні у Прилуках

У п'ятницю, 4 червня, о 9:15, у приміщенні ТОВ "Дім Миколи" (книгарня "За двома зайцями") по вул.Костянтинівській, 138 - прес-конференція з екс-головою СБУ Валентином Наливайченком.

У його біографії: блискуча кар'єра дипломата, посада заступника міністра закордонних справ України, членство у Комісії при президентові України з питань громадянства, головування у делегації України на переговорах із Єврокомісією про підписання Угоди про реадмісію, призначення Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Білорусь, в.о. голови СБУ.
Був схвалений 230-ма голосами Верховної Ради України на головування в СБУ. Звільнений "з легкої руки" нинішньої влади Віктора Януковича.

"Нещодавно ми заявили про початок діяльності громадської ініціативи «Оновлення країни». Ми запропонуємо конкретні механізми подолання корупції, безробіття, поліпшення якості медицини та освіти. Ще один напрямок – забезпечити державний суверенітет."

"Із нами – лише фахівці у конкретних галузях. Наприклад, Українське юридичне товариство, Громадянський актив Дніпропетровська тощо."
"Будучи головою СБУ, я пояснив, що ми можемо впоратися з різними загрозами самі. Й ми денонсували протокол про перебування представників ФСБ в Україні, й ці люди залишили територію держави до кінця 2009 року. Я категорично проти, щоб іноземні спецслужби працювали в моїй державі. Українським законом заборонена оперативно-розшукова діяльність будь-яких іноземних спецслужб на території України. Крім того, СБУ достатньо кваліфікована, аби впоратися з різними загрозами та організувати розвідку."

"Я пишаюся, що ми довели цю справу до суду, й український суд визнав, що Голодомор 1932–1933 років був геноцидом нашого народу. Крім того, названо поіменно та засуджено організаторів цього злочину. Тепер треба йти далі – вирішити, як відшкодувати збитки жертвам Голодомору. Або їхнім нащадкам. Маю на увазі транснаціональні корпорації, які співпрацювали з більшовицьким режимом і в 1930-х роках скористалися цим голодом у власних інтересах: знаючи, що в нас люди гинуть від голоду, купували зерно в Радянського Союзу."

"Я переконаний, що демаркація кордонів дуже вигідна й українській, і російській сторонам. Що таке демаркація? Це коли кордони будуть не лише на мапах проведені, а й на реальній землі поставлять стовпчики. Тобто має бути чітке розмежування економічних, господарчих та земельних ресурсів однієї держави від іншої."

"Розподіл кордону – це питання економічних інтересів. Це ж не просто пунктир. Ідеться, наприклад, про вилов риби, яка заходить на нерест саме на нашу територію. То в мене питання: чи люди, які уповноважені готувати документи, узгоджують це з нашими риболовецькими компаніями, з моряками, які продають рибу до тієї ж Росії та Євросоюзу?"

Усе вище написане, і навіть більше, є цитатами із інтерв'ю Валентина Наливайченка, що його брала Вікторія Чирва, журналіст "Українського тижня"

На ці та інші теми можна буде поговорити у п'ятницю зранку з паном Валентином.

матеріали взяті з журналу Український Тиждень (www.ut.net.ua)

Оринка ГРИГОРЕНКО, голова прилуцьької "Просвіти"




Теги:Оринка Григоренко, екс-голова СБУ, Прилуки, СБУ. валентин Наливайченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar