реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вакансія камікадзе

Голів ОДА знімають, призначають, а Чернігівщина все в очікуванні… і мабуть призначений буде нагадувати політичного камікадзе

Кабмін погодив звільнення голів Київської, Луганської, Чернівецької та Черкаської облдержадміністрацій. Крім того, Кабмін погодив призначення на посаду губернатора Київської області Олександра Терещука, який зараз є першим заступником одеського губернатора. Також уряд схвалив проект указу про призначення Олександра Вельбівца губернатором Черкаської області. Зараз він обіймає посаду голови Черкаської обласної ради.

Новопризначеного голову Чернігівської ОДА, якщо його нарешті призначать, очікує доволі важка праця і, скоріше за все, щоб новообраний голова облдержадміністрації не зробив – він не задовольнить нікого.

По-перше, від нього будуть чекати успішної виборчої кампанії

Але структури провладної партії за відсутністю реального керівництва та фінансування «законсервовані», а найбільш активні з них вже почали власні політичні ігри.
Адміністративно розгорнути виборчі штаби на сьогодні стає майже неможливо, так як інші політичні сили активно залучають ефективних місцевих політичних менеджерів з прицілом не тільки на президентську кампанію.
Народних обранців цікавить лише власне політичне майбутнє і вони не будуть проявляти серйозної активності до другого туру президентської кампанії.

Минула «опора президента» – група Куліча-Атрошенко – також буде в очікуванні і перманентних переговорах с потенційними переможцями. Одночасно поступово вони будуть намагатися розгортати власні політичні піраміди, медійні проекти для ефективної участі в парламентських і особливо наступних місцевих виборах.

По-друге, голова облдержадміністрації повинен бути гарантом стабільності в регіоні

Політичний вплив губернатора завжди був одним з найбільших в регіоні. І цього також очікують.
Це – і ефективна взаємодія з місцевими силовими структурами. Наприклад, зменшення впливу представників радикальної партії в поліції. Повнота отримання важелів пливу (особливо компромату) на місцевих політиків від служби безпеки. Реальна оперативна реакція прокуратури на порушення виборчого законодавства (насамперед політичних опонентів) у ході кампанії.
Мобілізація залежного громадського сектору на моніторинг виборчих процесів і пошук потрібних порушників, насамперед тих, хто будує системи підкупу виборців.

По-третє – матеріально-технічне та фінансове забезпечення потрібних виборчих процесів в області

Новообраному керівнику бажано бути небідною людиною, з значним досвідом менеджера і мати амбітні плани на всі виборчі кампанії в області.
Голова ОДА мусить також налагодити ефективний контроль за фінансуванням (зменшенням витрат) президентської виборчої кампанії в регіоні – насамперед щоб на місцях не крали.
Забезпечити інформаційну кампанію в місцевих медіа, що все що позитивне зроблено на Чернігівщині – завдяки діючому Президенту.
Активізувати, а скоріше реанімувати діючий ресурс – насамперед апарати райдержадміністрацій, держпідприємств (наприклад Укрпошти), бюджетних структур та скерувати його на завдання результативної виборчої кампанії.
Налагодити підтримку і роботу місцевих лідерів, які розуміють власне майбутнє з Петром Порошенко і занепад з будь-яким іншим переможцем виборчої кампанії.

Перелік можна продовжити..

Завдань у новопризначеного голови Чернігівської обласної державної адміністрації буде не так і багато, але їх ефективне впровадження чим пізніше його призначать, тим менш реально буде реалізувати.

Юрій ПАПЕРНИЙ



Теги:Юрій Паперний, президентські вибори, Чернігівська ОДА, вакансії, Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar