реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Головою Чернігівської ОДА буде Сергій Берестовий?

За даними сайту Siver.com.ua новим головою Чернігівської обласної державної адміністрації Президент призначить відомого підприємця Сергія Берестового. Вірогідність такого призначення дуже висока з ряду причин.

Ні для кого не секрет, що особливу близькість з чернігівців до нового глави держави має народний депутат Владислав Атрошенко, що яскраво було видно і під час передвиборчого туру Петра Порошенка на Чернігівщину. Але сам В.Атрошенко не виявляє бажання очолити адміністрацію, тим паче, що його призначення викликало б невдоволення активної частини громадян - В.Атрошенко входив до фракції Партії регіонів і навіть голосував за диктаторські закони 16 січня.

Серед кола наближених до В.Атрошенка осіб лідерські амбіції має Олег Обушний, який працював першим заступником голови ОДА після перемоги на виборах Віктора Ющенка, а донедавна був керівником чернігівської дирекції "Укрпошти". Передбачаючи це, новостворена громадська організація "ГрІм" в першому ж своєму зверненні уже виступила проти Олега Обушного, хоча він не вів останнім часом активного політичного життя. Удар, що називається, на випередження. Таким чином, ця організація, утворена деякими членами штабу національного спротиву, проявила свою близькість до основного опонента В.Атрошенка в Чернігові - народного депутата - бютівця Валерія Дубіля. Останній, до речі, встиг звільнити О.Обушного з пошти і поставити свою людину - Ярослава Рутара, що начебто очолив якийсь протимошенківський Рух опору. Щоправда, того Руху ніхто не бачив, та менше з тим...

Зважаючи на обмеженість кола значимих фігур навколо В.Атрошенка, новим головою ОДА, швидше всього, буде призначений Сергій Берестовий. Вірогідність цього призначення буде визначатися акціями протесту проти його будівництва біля "Дружби" - команда В.Дубіля буде й тут активно діяти, якщо переговори з С.Берестовим не дадуть результату.

Сергій Берестовий є відомим підприємцем, бізнес якого раніше зосереджувався навколо страхової компанії "Саламандра", а зараз - навколо розмитнення. Він також є фактичним власником підземного торгового центру "Акваріум" біля "Дружби", а його дружина - власницею кафе "Дитинець". Неодноразово був депутатом облради, а також заступником голови ОДА з фінансових питань при В.Атрошенку у 2005 році. Нині - голова ради підприємців при обласній державній адміністрації.

Василь ЧЕПУРНИЙ

До теми.
Ось так Сергій Берестовий висловлювався про ситуацію на Донбасі (до приходу російських терористів) у моїй статті для журналу "Український тиждень":
«Двоє моїх двоюрідних братів живуть на Західному Донбасі й працюють на шахті Ахметова, – розповідає чернігівський підприємець Сергій Берестовий. – І вони несамовито захищають мільйонерів із ПР. Довести їм щось неможливо – це все одно що розповідати про маракую тим, хто її в очі не бачив. Точно так їм про свободу».
Зрештою, яким є життя шахтарів? «Піднялися, відпрацювали, бахнули, вирубилися. Газет і книжок вони не читають. Дивляться тільки «Інтер». Вихідний – знову бахнули чи посиділи за гральним автоматом», – описує жит­­тя своїх донецьких родичів Сергій Берестовий.



Теги:Атрошенко, Сергій берестовий, Дубіль, Обушний, нові кадри, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Та посадити його треба (краще в тюрму на пожиттєве) разом з усією шоблою
avatar
2
нормальна кандидатура! Чого там - уже ж не Івашко, в маєтку якого на Десні жив Дубіль. До речі, маєток поставлений на воді - порушення екологічного закону!
avatar