реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Варення з кизилу

Для вправних господинь триває пора активних заготівель на зиму. Якщо вам пощастило запастись кизилом, то його цілющі та смачні ягоди можна не лише заморозити в морозильній камері, а й зварити варення. Ось деякі рецепти.

ВАРЕННЯ З КИЗИЛУ
Інгредієнти:
кизил - 1 кг, вода - 2 склянки, цукор - 1-1,5 кг.

Приготування:
Плоди кизилу перебрати, промити, наколоти, залити теплим сиропом і залишити на добу.
На другий день сироп злити, вдруге прокип'ятити протягом 15 - 20 хв., А потім, злегка його остудивши, знову залити сиропом плоди і знову залишити на добу. На третій день на слабкому вогні варити варення до готовності, періодично знімаючи пінку. Готове варення остудити, розкласти по скляних банкам і закрити кришками.
Зберігати в сухому прохолодному місці.

ВАРЕННЯ З КИЗИЛУ ТА ЯБЛУК

Інгредієнти:
• кизил - 1.2кг
• яблука - 1 кг
• цукор - 2.4кг
• вода - 1 л

Ппиготування:
Із плодів кизилу видалити кісточки, яблука очистити і нарізати шматочками. Підготовлені плоди залити гарячим сиропом, залишити на 5-6 годин. Варити способом багаторазового варіння у 3-4 прийоми до готовності ..

ВАРЕННЯ З КИЗИЛУ З ТЕРНОМ:

Інгредієнти:
• кизил - 200г
• терен - 200г
• цукор - 400г

Приготування:
Ягоди і цукор покласти в таз, влити стільки води, скільки буде потрібно для розведення цукру, і варити на повільному вогні до готовності, обережно помішуючи і знімаючи піну. Готові ягоди вийняти із сиропу і розкласти в банки, а сироп ще уварити і гарячим залити ягоди. Остудити і закрити папером або кришками. Джерело:Кулінарні рецепти

ДО РЕЧІ:

Цілющі властивості кизилу відомі давно. Ще в давнину рекомендували відвар листя кизилу при хворобах шлунка. Кизил корисний при нестачі в організмі вітамінів, атрофії м'язів, при захворюваннях печінки, малокрів'ї і шкірних захворюваннях, порушенні обміну речовин (особливо при подагрі). Варення з кизилу, повидло і сік приємні на смак і проявляють тонізуючу дію на організм.




Теги:варення з кизилу, кизил


Читайте також



Коментарі (0)
avatar