реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

В свинячий голос

Є такий смачний український вислів - в свинячий голос. Ось у мене постійно таке враження, що Україна все робить в свинячий голос.

Будує національну державу на 200 років пізніше Західної Європи і на 100 років пізніше Східної. В результаті намагається будувати національну державу без націоналізму, як це не парадоксально навіть на слух, бо за 200 років націоналіст стало лайкою в певних ліберальних колах. І націоналісти щось більше переймаються, щоб все заборонити.А було ж колись - саме про свободу від імперій.

Формує український книжковий ринок, вперше вирвавшись з під п'яти росіян, шалено видає переклади й сучасних авторів, розширює мережу книгарень - вже під час світової кризи паперового книговидання й книготоргівлі взагалі, падіння накладів у тій же Росії катастрофічне, ринок впав десь в 4 рази з 2008 року і падіння не зупиняється. Книжкові мережі на Заході теж зменшуються, банкрутують, повністю змінюють логістику тощо. При цьому перехід до електронних книжок, як США, повністю унеможливлює пристрасть населення до халяви.

Ну і сьогоднішній приклад. Заворушення за іржаві бензинові авто, коли всі цивільні країни вже пересідають на електромобілі. Дуже вчасно. Дуже перспективно. З перспективою стати найбільшим автозвалищем Європи.

Антон САНЧЕНКО



Теги:євробляхи, українське книговидання, Антон Санченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar