реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

В Одесі забоялися перемоги над хозарами

Бюро естетики міського середовища Одеської міськради заборонило громадській організації Слов'янська єдність встановлювати в центрі міста білборди в честь річниці перемоги князя Святослава Хороброго над Хозарським каганатом.

Як повідомила прес-служба громадської організації, міські чиновники побачили в змісті білборда прихований підтекст.
Цей підтекст бюро естетики помітило в двох фразах: "Слава Русі!" і "3 липня - день Великої Російської Перемоги!".

У результаті активістам громадської організації відмовили у можливості поставити білборд не лише в центрі, але і в межах Одеси, тому його встановили на в'їзді в місто.

"Таким чином, даний випадок дуже показовий. Яскраво демонструючи справжню суть тієї влади, яка підім'яла під себе слов'янські народи, де за яскравими фантиками порожніх гасел типу "Покращення життя вже сьогодні", насправді ховається холодна і продумана політика повної дезінтеграції слов'янських народів і самої російської душі, яка робила наших предків духовно незламними", - йдеться в повідомленні прес-служби Слов'янської єдності.

Нагадаємо, що Хозарський каганат - це середньовічна держава, створена кочовим народом - хозарами. Контролював територію Передкавказзя, Нижнього і Середнього Поволжя, сучасного північно-західного Казахстану, Приазов'я, східну частину Криму, а також степу та лісостепу Східної Європи аж до Дніпра.

3 липня 965 року, за даними Повісті временних літ, київський князь Святослав Ігорович атакував і поламав Хозарський каганат. Кінець Хозарії означав об'єднання в єдиній державі - Київській Русі - більшої частини східнослов'янських племен.

сайт "Український погляд".




Теги:каганат, хозари, київська русь, Святослав, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar