реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

В Одесі -- надзвичайний стан. На трасі --сотні авт в сніговому полоні

У сніжному полоні на 21 км траси між Херсоном і Миколаєвом перебуває майже 700 автомобілів.Про це заявив голова Херсонської облдержадміністрації Борис Силенков сьогодні на прес-конференції в Херсоні.

Сильні снігопади та штормовий вітер залишили без електропостачання понад півтори сотні населених пунктів на півдні України. Впродовж ночі з середи на четвер було заблоковано автомобільний рух на дорогах поблизу Одеси та Херсона.
«За даними обласного штабу з боротьби зі стихією, в заторі на 21 км траси Херсон-Миколаїв перебуває до 650 легкових автомобілів, 48 великогабаритних хур», - повідомив Борис Силенков.
За його словами, в заторі з вечора 16 грудня працюють розрахунки МНС, бригади облавтодору. Керує ситуацією на місці заступник губернатора Олексій Беспалов.

«З місця затору вже було евакуйовано 2 вагітні жінки, 6 сімей з дітьми і трупу артистів», - повідомив Борис Силенков.

Також, за його словами, машини з підвищеною прохідністю, що належать лісництвам, розвозять виділені з обласних резервів 2 тонни бензину застряглим у снігу автомобілям для обігріву. Губернатор закликав керівників місцевих рад організувати роздачу гарячого чаю на ділянці затору.

Але ситуація, за даними Бориса Силенкова, поки що залишається складною – рівень снігу такий, що буксують навіть залучені для розтягування вантажівок БТРи. Аналогічна ситуація спостерігається також з боку Миколаєва.
Водночас обласний штаб розраховує до кінця цього дня відновити рух на трасі Херсон-Миколаїв, сказав губернатор.

За даними кореспондентів Української служби Бі-Бі-Сі, повідомлення про те, що деякі водії та пасажири автомашин, у яких закінчилось пальне, померли через переохолодження на заблокованій трасі поблизу Одеси, не підтвердилось.

Представники міністерства з надзвичайних ситуацій України теж не повідомляють про смертельні випадки. МНС стверджує, що для надання допомоги людям задіяна велика кількість спецтехніки та рятувальників.

Точна кількість заблокованих машин з людьми на головних автомагістралях півдня невідома, за попередніми даними їх може бути тисячі.

За повідомленнями з Донецька, через снігові замети там було призупинено рух поїздів. Тим часом, ситуація на дорогах знайшла відгук і у стінах парламенту. Зокрема, народний депутат від партії регіонів Олександр Єфремов закликав задіяти для порятунку людей вертольоти. А перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович, який головує на засіданнях, підтримав колегу і наголосив на задіянні всіх сил МНС.

Для суден, які знаходяться у Чорному та Азовському морях, було зроблено штормове попередження. Наголошено, що існує загроза обледеніння суден, посилення вітру. Для комунальних служб особливою проблемою стали морози, які призвели до аварій систем опалення у різних регіонах країни.

Синоптики прогнозують збереження холодної погоди та завірюхи впродовж найближчих днів.




Теги:надзвичайний стан, Херсон, снігопад, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar