реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

В Інгушетії знищено групу бойовиків ФСБ

Влада Інгушетії зовсім недавно запевняла, що після ліквідації в кінці травня «останнього» аміра Артура Гетагажева в республіці настане довгоочікуваний мир. Однак події останнього тижня повністю спростували ці твердження.

Мир, про який так багато і голосно говорили інгушські чиновники, закінчився через дев'ять днів. 2 червня в Сунженському районі внаслідок підривів фугасів було поранено вісім і убитий один російський військовослужбовець.

А біля дверей трьох магазинів Назрані, де продають алкоголь, знову, як і кілька років тому, знайшли саморобні вибухові пристрої з записками, в яких бойовики вимагали від власників припинити продаж спиртного, обіцяючи наступного разу підірвати магазин разом з продавцями.

Але якщо до підривів і перестрілок народ якось звик, те, що відбулася 6 червня у дворі Інгушської республіканської лікарні (ІРКБ) вразило навіть бувалих місцевих жителів. Двоє бойовиків зайшли в прохідну ІРКБ і розстріляли, за неофіційними даними, 11 осіб, з яких семеро загинули, а четверо - важко поранені. Однак офіційно заявлено, що ніхто не вбитий, а поранення отримали четверо співробітників. Джерело в МВС Інгушетії, яке побажало залишитися невідомим, сказало мені, що точні дані по убитих і поранених не знає ніхто, крім ФСБ по Інгушетії, але навряд чи їх наважаться публічно оголосити. Тому що те, що трапилося 6 червня - це грандіозний провал місцевих і федеральних силових структур. Серед білого дня в приміщення зайшли два бойовики і буквально за 40 секунд вбили або поранили кілька прикомандированих співробітників ВОГ (Тимчасове оперативне угруповання) ФСБ, а потім благополучно зникли.

Але й це не все. Напад було скоєно на групу силовиків, що чекали акції бойовиків і які перебували в засідці. За інформацією мого джерела, федерали отримали відомості про те, що бойовики спробують викрасти тіло свого аміра з моргу ІРКБ. Частина силовиків розосередилася по території лікарні, а інша частина невідомо з якою метою зібралася в невеликій прохідній. Напад був настільки стрімким і, очевидно, несподіваним, що ніхто з силовиків не встиг зробити жодного пострілу. В інтернеті є відео, на якому один з силовиків, вистрибнувши у вікно, намагається піти із зони обстрілу, але буквально через пару секунд він отримує поранення і падає на землю. Бойовики, закінчивши розстріл, спокійно виходять із приміщення, сідають в свою машину і їдуть.Цензор



Теги:російська війна, фсб, Сепаратизм, Інгушетія, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar