реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Туві -- приборкання антимосковської влади

За повідомленнями російських ЗМІ з Хакасії, до Туви з Москви прибула велике угрупування ФСБ «Альфа» спільно із «співробітниками центрального апарату ФСБ» для усунення сепаратистськи налаштованого керівництва цієї країни.
Московська влада тисне на «голову уряду Туви» Ш.Кара-Оола з тим, щоб він добровільно покинув свій пост.

Федерали побоюються збройного опору і антиросійського всенародного повстання. Тому прибулий з Москви дуже крупний контингент угрупування «Альфа» розквартирований зараз не тільки в Туві, але в Хакасії і Красноярському краї.

Спершу в четвер 17 березня військові опечатали в будівлі уряду кабінет першого заступника голови уряду. Наступного дня в його квартирі був проведений обшук, за яким послідувало його таємниче зникнення.

Затримання першого застпреда і за сумісництвом керівника РО «Єдина Росія» закінчилося пред'явленням звинувачення по ст.159 в традиційному «шахрайстві» з «створенням злочинного співтовариства» з 8 чоловік. Московські чекісти зарахували до них виконавчого директора «Урянхая», рідного брата, рідного племінника, одного з працівників мінсільгоспу та інших близьких йому людей.

Проте о 10 годині дня 21 березня Кизилський міський суд відмовив клопотанню московського «слідства» про арешт підозрюваного, і він благополучно прибув до уряду для продовження своєї керівної діяльності.

Тува — не Москва і міцний горішок для ФСБ, указують хакасці, співчуваючі прагненню жителів Туви до свободи і державної незалежності від Москви, підкріплюваної міжнародним правом, оскільки Тува вже мала державну незалежність і, до того ж, зовсім нещодавно, в середині 20 століття.

За повідомленням сайту "Кавказ-центр"




Теги:фсб, Сепаратизм, Тува, РФ, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar