реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Російське місто Івангород хоче до складу Естонії

У інгерманландському Івангороді збирають підписи за приєднання до Естонії. Звернення, під яким більше 600 підписів, вже відправили рекомендованим листом президентові РФ. Заява, судячи з усього, — єдиний спосіб для маленького прикордонного міста звернути увагу на свої біди, пише "Діловий Петербург".
Скандальне звернення написав депутат міських зборів Івангорода (ест. Jaanilinn, фін. Iivananlinna) Юрій Гордєєв.

Прохання про приєднання прикордонного міста, яке входить до складу Кінгісеппського муніципального району Ленінградської області, підписали 660 осіб, зокрема троє депутатів. 2 квітня звернення рекомендованим листом пішло на адресу двох президентів.

"Ми, мешканці Івангорода, звертаємося до вас з проханням вирішити, нарешті, нашу долю і долю нашого міста про приналежність даної території до Естонії, бо більше 300 років наше місто і деякі території навколо нього входили до складу Естонії. Наше місто єдине в Росії, яке стоїть прямо на кордоні, а з Естонією нас розділяє тільки річка Нарва", — йдеться у зверненні до президентів.

Депутат пропонує провести референдум з цього питання. "Але чесно сказати, якщо зараз в Івангороді провести референдум з цього питання, то більшість мешканців висловляться "за", — зазначає він. — У нас середня зарплата — близько 7 тис. рублів, в Естонії пенсія — 4,5–5 тис. крон (це близько 12 тис. рублів). Нас розділяє лише 50 м, і ми знаємо, як живуть по той бік кордону".

Судять прихильників незалежності Твєрі
За повідомленнями тверських блогерів, в даний час в Твері судять 5 прихильників незалежності Твері від Росії. ФСБ звинувачує їх в тому, що вони писали на стінах будинків гасла «Москва прощавай, ЄС здрастуй», «Незалежна Тверь».

Після появи цих гасел чекістська організація «Наші» за наказом начальства з ФСБ примальовувала до гасел свастики і розгромила татарське і єврейські кладовища, після чого ФСБ голослівно звинуватила в цьому прихильників незалежності, повідомляють тверичі в своїх блогах.




Теги:фсб, Тверь, Сепаратизм, Івангород, Естонія, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar