реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

В День незалежності в Чернігові проведуть фестиваль "Сорокаух"

На засіданні оргкомітету по відзначенню Дня незалежності в Чернігові, що засідав сьогодні в обласній державній адміністрації, обговорено план заходів.

Зокрема, після традиційних покладань квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку та пам'ятного знаку "Борцям за волю України" у Чернігові пройде перший фестиваль сорока рецептів ухи -- "Сорокаух".

Напередодні, в День державного прапора України на Красній площі голова обласної державної адміністрації вручить паспорти громадян України 29 юнакам та дівчатам, що досягли повноліття. Містом пройде автопробіг. А ще раніше -- 17 серпня -- у Любечі уже вшосте пройде фестиваль слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь".

В обговоренні плану заходів виступили начальники департаментів освіти та культури Анатолій Заліський та Сергій Мойсієнко, департаменту інформації Андрій Подорван, заступник міського голови Анна Романова, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний. Головував в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика (на фото).

Як наголосив начальник департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Андрій Подорван, план заходів відкритий для пропозицій від партій та громадських організацій. Ознайомитися з ним можна на сайті Чернігівської обласної державної адміністрації.



Теги:Чернігівська ОДА, День Незалежності


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Такий фестиваль - профанація свята. Його треба проводити на День рибалки, Зелені свята, Трійцю, День міста тощо. До Дня Незлежності краще б влаштували театралізоване дійство на тему Визвольних змагань, Української революції 17-21рр., Козаччини-Гетьманщини тощо. Нема в репертуарі театрів, філармонії? За що тоді гроші отримують ?
avatar
2
Незалежність з неба звалилась. Тому й не знають що з нею робити, як святкувати та з ким поділитися - з ТС, чи з ЄС. Та по чиїм законам чи вказівкам жити.
avatar
3
Справа в тому, що нинішні прикоритні керівники в усіх заходах оглядаються на кремль, тому їм треба продемонструвати мізерність цього головного свята для українців. Добре, хоч фестиваль галушок чи самогону не спромоглися організувати...
avatar