реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

В центрі Чернігова шукали "бомбу" (оновлено)

30 квітня центр Чернігова був заблокований міліцією: в парку біля обласної адміністрації, міської ради і філіалу Національного банку шукали вибухівку.

За попередньою версією вибухівку було підкладено в урну ("дніпропетровський синдром") і невідомий повідомив про це телефонним дзвінком. Потім міліція повідомила, що ніякого пильного невідомого не було, а підозрілий предмет виявив пильний наряд міліції. Прилеглі вулиці були заблоковані міліцейськими машинами. В парку приблизно о 12.45 пролунав "вибух" -- як хлопавка: до урни підвели електрику і щось схоже на термос, вибухнуло. Кажуть, така сила слабка через застосування гідроудару. Але начальник служби громадських зв'язків УМВС Сергій Бриль визнав, що й пороху там було дуже мало...

Нагнітання страху триває. Кому це вигідно? І хто забув, що Україна -- не Росія?!


На місце події прибули керівники силових структур, вибухо-технічна служба обласного управління міліції, співробітники криміналістичного центру. Після огляду об’єкта було прийняте рішення про його знешкодження на місці із застосуванням вибухо-технічних засобів.

– Об’єкт був ізольований спеціальними вибухо-технічними приладами і за допомогою спеціальних пристроїв зруйнований. Після цього почала працювати слідчо-оперативна група. Рештки пристрою доправлені в експертно-криміналістичний центр. Порушена кримінальна справа за ознаками ст. 296 ч.4 ККУ. Об’єкт загрози для життя громадян не ніс,- зазначив начальник служби громадських зв'язків УМВС Сергій Бриль.

До теми.
Істерія нагнітання страху йде по всій Україні. Як повідомив сайт газети "Еспрес", у місті Суми через інформацію про можливий вибух правоохоронці перекрили з ранку місцевий залізничний вокзал.

Як передає кореспондент УНІАН, перша інформація про це з'явилася на сайті сумського тижневика «Данкор». Видання повідомило, що, за даними міліції, сьогодні о 7.30 ранку чоловік, проходячи по вул. Привокзальній, почув розмову двох інших чоловіків про те, що сьогодні о 14.30 на залізничному вокзалі буде вибух. Проявивши свідомість, чоловік одразу ж пішов у лінійний відділ міліції і повідомив міліціонерам про почуте. Уявляєте, який уважний чоловік і як по місту бродять маніяки та вголос обговорюють коли і де рвоне... Анкдот!
Міліція відразу ж вжила заходи з метою перекриття вокзалу. На місце виїхало керівництво управління МВС України в Сумській області, задіяна в охороні громадського порядку вся сумська міліція. Міліцією перекриті всі підходи до вокзалу. Людей з квитками пропускають і ведуть в обхід. Правильно, щоб рознесли по всіх усюдах страх: більше двох не збиратися!





Коментарі (1)
avatar
1
Кримінал робить виклик правоохоронцям.
avatar