реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"В АТО - силовиків, а не юнаків!" - Олександр Кодола

Перший заступник голови Чернігівської обласної ради Олександр Кодола після зустрічі з жінками призовників прийшов до висновку, що в першу чергу треба призвати тих, на кого 20 років держава витрачала бюджет - силовиків. "Жінки обурені тим, що їх сини та чоловіки, які взагалі не служили в армії отримали повістки, у одного чоловіка - 3-є дітей, інший має серйозні проблеми зі здоров’ям", - пише Олександр Кодола на своїй сторінці у Фейсбук.

Він порахував:"В Україні військових - 120 тисяч, 48 тисяч прикордонних військ. Ще 35 тисяч - сбу-шників і 350!!! тисяч - міліціонерів. Разом – більше півмільйона озброєних людей, які у своєму житті нічого не виробляють, окрім того, що мають захищати життя і спокій громадян. Зараз у зоні АТО воюють 40 тисяч вояків... Для чого проводити додаткову мобілізацію, якщо в АТО і сьогодні НЕ ЗАДІЯНІ 80 тисяч військовослужбовців, понад 30 тисяч сбу-шників, я вже не кажу про 350 тисяч співробітників МВС...
І ще питання - цих нових мобілізованих є у що вдягнути, нагодувати, поселити, озброїти, провести хоч елементарні місячні збори з підготовки?"

Держава утримувала понад два десятиліття силові структури, витрачала бюджетні кошти на утримання сотень тисяч міліціонерів, прокурорів, співробітників СБУ. Не враховуючи видатків на Міністерство оборони, на ці служби йшло майже 10% видатків з державного бюджету.

Перший заступник голови Чернігівської обласної ради пише: "Погодьтеся, це значні суми, які направлялися в ці структури, ціною недофінансування медицини, освіти, соціального захисту та ін. І питання не в тому, що серед мирного населення нема патріотів, які готові захищати нашу Батьківщину. Вони вже героїчно її захищають – в складі добровольчих батальйонів чи призвані військовими комісаріатами.

Питання в тому, що участь в антитерористичних операціях мають брати підготовлені особи з відповідними професійними навиками. В зону АТО в першу чергу мають відправляти силовиків, а вже функції патрулювання, забезпечення громадського правопорядку, охорони об’єктів, можуть здійснювати муніципальні поліція, дружинники, інші громадські формування. А то все навпаки – цивільних людей кидають у бої, а співробітники силових відомств сидять в тилу".

"Давайте спочатку проведемо інвентаризацію людей в погонах та зі зброєю!" - закликає Олександр Кодола.

Нагадаємо, що голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв після поїздки у зону АТО, до бійців чернігівського 13 батальйону прийшов до висновку, що треба відправити на фронт загін із працівників військових комісаріатів і тоді постачання армії зміниться.

на фото: військовий комісар Нікулін і Олександр Кодола



Теги:мобілізація, АТО, Микола Звєрєв, Олександр Кодола, Чернігівська обласна рада, 13 батальйон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar