реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Уже діє заборона на зимувальних ямах

З настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, які впливають на поведінку водних біоресурсів. У риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

За інформацією Чернігівського рибоохоронного патруля, з 1 листопада до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2023 року забороняється будь-який вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах.

При цьому любительський лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об'єднаннями, не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство, – не більше десяти на одну особу.

За порушення заборони передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 до 170 грн. За лов водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову визначений штраф у розмірі від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих біоресурсів.

Крім того, за незаконний вилов риби передбачене відшкодування завданої шкоди рибному господарству України. Наприклад, один екземпляр незаконно виловленого сома обійдеться у 5 117 грн, сазана – 3 706 грн, товстолоба – 3 638 грн.



Теги:штрафи, окунь, зимова рибалка, сом


Читайте також



Коментарі (0)
avatar