реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Через тиждень буде заборона на лов риби

З 1 листопада на Чернігівщині розпочинається заборона на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах. Це необхідно для створення сприятливих умов для зимівлі водних біоресурсів, їх охорони, відтворення та раціонального використання. Заборона триватиме до початку весняно – літньої заборони на період нересту 2024 року.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям.

Любительське рибальство дозволяється здійснювати рибалкам безоплатно у порядку загального використання водних біоресурсів для особистих потреб (без права реалізації) не забороненими Правилами рибальства знаряддями добування (вилову) та у мінімально дозволених для добування (вилову) розмірах видів водних біоресурсів.

За порушення заборони передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 до 170 грн. За лов водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову визначений штраф у розмірі від 340 грн. до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих біоресурсів.

Також, відповідно до ст. 249 Кримінального кодексу України у випадку незаконного зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду настає кримінальна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу від 17000 до 85000 грн або обмеження волі строком до трьох років.

Крім того, за незаконний вилов риби, згідно такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 29.09.2023 за № 1042, передбачено відшкодування завданої шкоди рибному господарству України. Так, один екземпляр незаконно виловленого сома європейського обійдеться у 5117 грн, сазана – 3706 грн, товстолоба білого, строкатого – 3638 грн, судака звичайного – 3587 грн, білого амура – 3638 грн, щуки – 3468 грн, окуня звичайного – 3162 грн, білизни звичайної і ляща – 1649 грн, лина і головня європейського– 1598 грн, карася сріблястого, чехоні, синця звичайного і рибця звичайного – 1581 грн, клепця, краснопірки, плітки, плоскирки і бичків (крім червонокнижних) – 1564 грн, верховодки звичайної – 85 грн, в’юна – 68 грн, йоржа звичайного, пічкура звичайного – 51 грн та рака – 3332 грн тощо.



Теги:штрафи, риболовля, Дніпро, зимувальні ями, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar