реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Уперше буде вручено премію Григорія Верьовки

Видатний український композитор Григорій Верьовка народився в містечку Березна на Чернігівщині і природно, що обласна державна адміністрація заснувала премію його імені.

Вона вручатиметься щороку колективам і митцям, які зробили вагомий внесок у популяризацію професійного та кращих зразків аматорського мистецтва, у збереження та розвиток українських національних традицій у галузі вокально-хорового, хореографічного, музично-інструментального мистецтва та мистецтвознавства Чернігівщини. Вручення відбуватиметься в третю неділю вересня під час проведення обласного фестивалю пісні і танцю імені Григорія Верьовки на батьківщині композитора і диригента.

Обласна комісія на чолі із заступником голови облдержадміністрації Андрієм Подорваном визначила лауреатів. Ними стали академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, професор Національного університету "Чернігівський колегіум" ім. Т.Г. Шевченка Олег Васюта, зразковий дитячий художній колектив театр танцю "Слов'яни" міського палацу культури імені В'ячеслава Радченка.

Принагідно після засідання члени комісії оглянули відремонтовані репетиційні приміщення філармонійного центру, зокрема, балетну залу, яка нині без перебільшення відповідає кращим світовим стандартам. Проект фінансується Державним фондом регіонального розвитку."Голос України"



Теги:Андрій Подорван, Чернгівська ОДА, Березна, Григорій Верьовка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar