реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

УПЦ МП НЕ ВИСТУПАЄ за повернення Криму Україні!

Або журналісти недалекі (що, на жаль, поширене явище), або просто вкинули інформацію для підмазування неблагостного лиця УПЦ Московського патріархату: на "Українскій правді" і всіх дрібніших сайтах стала гуляти інформація - УПЦ МП виступає за повернення Криму Україні.

На жаль, ні, не виступає за це УПЦ Московського патріархату.

Бо о.Георгій Коваленко, який зробив цю заяву, є прес- секретарем УПЦ МП, але це не є заява самої Церкви. Голосом Церкви є Синод, Собор, Предстоятель, в кінці кінців, керуючий справами. Ні митрополит Онуфрій, ні митрополит Антоній не виступали з такими заявами. Знову ж таки - на жаль.

Отець Георгій висловлює просто свою позицію, власну, позицію громадянина, не більше: "Як громадяни України ми вважаємо так само, як і наш уряд і все світове співтовариство: Крим - це територія України і його має бути повернено". Добре сказано, але, на жаль, це тільки його думка, але не позиція глави УПЦ МП.
Бо не можна служити двом господарям - українському народові і Москві, Господу і наживі. А керівництво УПЦ МП, що при митрополиті Володимирі (Сабодані), що тепер, саме й намагається всидіти на двох стільцях. Символом стало піднесення на інтронізації митрополиту Онуфрію двох посохів - один належав покійному митрополиту Володимиру, а другий вручили від московського патріарха Кирила...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:патріарх Кирил, митрополит Онуфрій, УПЦ МП, журналістська етика, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar