реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

УНП: „Захистимо українську мову – збережемо державу!”

„Захистимо українську мову – збережемо державу!” -
під такою назвою розпочалася всеукраїнська акція, щоб не допустити прийняття в другому читання скандально відомого законопроекту Колесніченка-Ківалова „Про засади державної мовної політики”.


На Чернігівщині акцію „Захистимо українську мову – збережемо державу!” координує обласна організація Української Народної партії. В ній беруть участь Товариство „Просвіта”, політичні партії та громадські організації.
В її рамках відбуватимуться круглі столи, прес-конференції, в Чернігові та районах області будуть працювати інформаційні намети. З 14 червня розпочинається збір підписів піж зверненням до Верховної Ради України та Президента з вимогою зняти з розгляду скандальний законопроект, який збурив усе суспільство.


Мета акції – донести до жителів області правдиву інформацію про небезпеки, які несе законопроект Колесніченка-Ківалова, чинити тиск на Верховну Раду з метою зняття його з розгляду.
Став підпис проти ганебного законопроекту! — закликають організатори акції. Підписи під зверненням на захист української мови можна поставити біля наметів та в координаційних центрах.
Адреса в обласному центрі: м. Чернігів, вул. Щорса, 4. Тел. 4-43-36

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП












Коментарі (8)
avatar
1
Де можна дізнатися про наслідки прийняття цього закону, скажімо чи є такий аналіз від РНБОУ, НАНУ? Все це схоже на передвиборну кампанію, бо людям байдуже до виборів у ВРУ. Нас розігрують і ті, й інші, чи що? Що думають, врешті, Гарант Конституції, Конституційний Суд? Щодо УНП, то у неї авторитету 0,0-х.
avatar
4
Пане, Шкурко, самоїдство і взаємопоборювання з залученням для цього ворогів не найкраща риса українців, але найпоширеніша серед ультрапатріотів.
avatar
2
Саме смішне й сумне, що мовчить як риба об лід "українізатор" Ющенко. Точно на підкормі у ригіоналів-українофобів зараз.
avatar
3
Багато запитань, пане Шкурко, а пропозицій щодо захисту української мови немає...
avatar
5
А де ще два коментарі? Псевдодемократія чогось боїться?
avatar
6
СОКИРА

Удар сокири ніби постріл пролунав,
Зашелестіли перелякано листочки...
Могутній дуб тужливо простогнав:
"Від друзів залишилися пеньочки".

Вже на моїм віку дерев немало згубило цеє зло.
Ніколи б нас залізо не здолало та рідне топорище помогло…

В. Світличний(Сосниця)
avatar
7
Друзі, щодо конкретних справ, дивіться на сайтах: nizhen.syaivo.com та
opn.com.ua
інформацію "Захистимо мову — об’єднаємо Україну".

Позитивне реагування є.
Чернігівці! Переймайте досвід!
avatar
8
Ця інформація розміщена за 23 травня.
Щодо академічних коментарів читайте вчорашню газету "День", стор.4 "Науковці оцінюють закон про засади мовної політики". Там же й пропозиції у статті "Плач Ярославни, або Українська мова здатна себе самостійно захистити".
Кожен має запитати, що я щодня(!) роблю задля утвердження української мови?
avatar