реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Унікальна он-лайн конференція у Чернігові

Професори та науковці з Чернігова, Лондона, Варшави, Києва та Москви обговорювали сьогодні підсумки 20- річчя української незалежності.
Відеоконференцію організував директор Чернігівського центру підготовки державних службовців, історик Володимир Бойко. А з доповідями виступали Юрій Шаповал з Києва, Джеймс Шер із Лондона, Віктор Мироненко із Москви, Анджей Шептицький із Варшави.

На думку Юрія Шаповала багато проблем української незалежності пояснюються кафкіанською ситуацією, коли за незалежність голосували комуністи. А сьогодні маємо напівкримінальну владу. Професор висловив переконання, що процес над Тимошенко закінчиться печально для його організаторів.

Відверто визнав Анджей Шептицький із Варшави, що і для Євросоюзу, і для Росії Україна потрібна як окраїна, провінція. Ще й подвійна. Проте, на думку професора королівського інституту міжнародних відносин із Лондона Джеймса Шера, якщо Україні вдасться підписати з ЄЕС асоціацію -- то буде фантастика. А щодо оцінки нинішньої влади в Україні, лондонський професор сказав, що йому, як іноземцю, не слід оцінювати українську владу, але він згоден з Юрієм Шаповалом.

Крах російської політики на українському напрямку визнав доктор історичних наук, керівник відділення України в Інституті Європи Російської Академії Наук Віктор Мироненко. Детальніше про це -- в газеті "Сіверщина".

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Україна - Росія, Віктор Мироненко, 20-річчя незалежности


Читайте також



Коментарі (0)
avatar