реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Українське військо. 60 років — Чернігівському навчальному полку.ФОТО

Останніми роками не часто на Красній площі в Чернігові можна побачити військових, які крокують. Військовослужбовці 8-го Чернігівського навчального центру Держспецтрансслужби України демонстрували військовий професіоналізм.
Молодь і літні люди цього сонячного дня прийшли подивитися не тільки на технічне оснащення частини, а й виправку військовослужбовців. Військові охоче розповідали про призначення конкретних видів спец озброєння.

— Свій початок історія залізничних військ бере від 1851 року, коли було видано наказ про формування 14-ти окремих воєнно-робітничих рот, — розповів начальник 8-го Чернігівського навчального центру полковник Віктор Онищенко. — За роки існування залізничних військ незалежної України споруджено кілька мостів. Найактивнішу участь у цьому брали військовослужбовці Чернігівського навчального центру, який бере початок від 2 травня 1950 року, коли склав присягу особовий склад. У 1956 році вперше в практиці містобудування військовослужбовцями частини зведено наплавний залізничний міст через русло річки Десна. Після цього полк брав участь у багатьох будівельно-зведених заходах. У 1991 році особовий склад прийняв присягу на вірність народові України. Згодом частині присвоєно найменування «Відмінний полк», а 27 квітня 2000 року присвоєно почесне звання «Чернігівський» і вручено бойовий прапор.

Міський голова Чернігова Олександр Соколов зазначив: «Чернігівський полк надавав відчутну допомогу з ліквідації землетрусу у Вірменії, долали наслідки Чорнобильської катастрофи тощо. Сьогодні 8-ий навчальний центр не тільки виконує покладені державою на особовий склад функції, а й бере на себе певний тягар загальноміських проблем, тобто приймає активну участь у суспільному житті міської громади. Навіть цієї зими, коли через сніг виникали труднощі, керівництво навчального центру надало нам відчутну допомогу і технікою, і живою силою, і ми їм за це дуже вдячні».

Чернігівка Алла Семиглазова, яка теж прийшла на Красну площу, зауважила, що її чоловік служив у цій частині, а потім у самому епіцентрі Чорнобильської аварії працював, пізніше від опромінення тяжко захворів і помер. «Я отримала величезне враження від побаченого. Давно такого не було у нашому місті» — сказала Алла Іллівна.


Сергій КОРДИК. Фото автора


голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков розповідає про шляхи становлення Чернігівського учбового центру та його значення в державотворенні України


командиру відділення інженерно-саперного взводу молодшому сержанту Сергію Вяткіну та старшому саперу інженерно-саперного взводу старшому солдату Михайлу Царику не довелося відпочивати — вони відповідали на усі запитання громадян, які цікавилися про сучасні міни і мінометну справу взагалі, і після спілкування з молодими воїнами переконувалися, що сапер — справді героїчна професія








Теги:Держспецтрансслужби, навчальний, полк, центр, Чернігівський, військовослужбовці, Залізничний, України, зв’язку, Кордик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar