реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На вірність українській Вітчизні!

Два місяці минуло відтоді, як цих новобранців проводжали в українське військо. І ось вони стали справжніми захисниками Вітчизни — склали військову присягу на вірність українському народові.
До 8-го окремого Чернігівського навчального залізничного полку (навчального центру) з’їхалися батьки, родичі, знайомі та кохані, щоб на власні очі побачити, як їхні сини та друзі стали справжніми воїнами. Святковий настрій спробував був зіпсувати перший морозець, але потім, коли молоді воїни пройшли строєм, а військовий духовий оркестр 194 понтонно-мостового загону м.Новомосковськ Дніпропетровської області продемонстрував оркестрове дефіле, і виступив взвод почесної варти під командуванням Олександра Білецького зі стройовими прийомами зі зброєю, стало тепліше і веселіше.

— Вчорашні юнаки стали повноправними учасниками військового товариства — дали клятву на все життя, бо немає любові вищої, ніж любов до Батьківщини! — сказав у своєму виступі перед присутніми заступник начальника Чернігівського навчального центру з виховної роботи підполковник В’ячеслав Кушнір. — Кожен чоловік повинен бути мужнім та сміливим, грамотним і сильним, щоб вміти захистити себе та свою родину. Саме такі якості набуватимуть юнаки, які потрапили служити у нашу частину.
Сьогодні Державна спеціальна служба транспорту, за впевненістю заступника голови Адміністрації Держспецтрансслужби полковника Олександра Баранова, значно покращує своєї можливості, відроджується їх справжній потенціал і бойовий дух. А це головне щодо зміцнення обороноздатності нашої країни.

— Ти сам за своїм бажанням ішов до армії, чи, може, відловили тебе? — запитую у солдата Андрія Семеняги, який щойно склав присягу, на що юнак відповів:
— Ніхто мене не відловлював і не наполягав, бо служити в армії — це моє особисте бажання.

Як пояснив командир 8-го Чернігівського навчального залізничного полку полковник Віктор Оніщенко, в Чернігівському навчальному центрі готують спеціалістів та молодших командирів для структурних підрозділів Держспецтрансслужби за 20 спеціальностями. Юнаки оволодіватимуть азами водолазної та кухарської справи, навчатимуться на водіїв-кранівників, радіотелеграфістів, командирів відділення інженерно-саперних взводів (саперів) тощо.

— Багато спеціальностей, яким навчатимуть тут, стануть у нагоді і в цивільному житті юнаків, — розповідає В.Оніщенко. — До того ж ми отримали відповідні ліцензії на навчання не тільки солдат, а й усіх бажаючих. Відтепер підрозділи Державної спеціальної служби транспорту мають можливість самостійно заробляти кошти до спеціального фонду, а не випрошувати їх тільки у держави. Наприклад, ми можемо проводити майже всі види будівельних робіт та надавати в оренду нашу техніку. Найчастіше ми займаємось ремонтом рейко-шпальних решіток, зведенням конструкцій для будівель та споруд, земельними роботами, бетонуванням, ремонтом підкранових колій та багатьма іншими роботами на підприємствах Чернігівської області. Таким чином тільки за поточний рік наша частина заробила майже 3 мільйони гривень.
Освячення строю молодих воїнів-курсантів під час прийняття присяги здійснив настоятель храму архістратига Михаїла отець Іоан.

Сергій КОРДИК







Теги:навчальний, Прийняття, центр, Чернігів, Україна, військо, Присяга, учбовий, Полковник, армія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar