реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Українська Асоціація власників зброї відкрила сайт

Українська Асоціація власників зброї є неполітичною та некомерційною організацією, що здійснює свою діяльність виключно за рахунок внесків та благодійних пожертвувань. Подібні асоціації вже давно існують в Європі та Америці, здійснюючи вагомий вплив на суспільство, повідомляє Народний оглядач

На фото: Георгій Учайкін, Голова Наглядової ради Української асоціації власників зброї

Місія Асоціації полягає в об’єднанні власників зброї в єдину сильну команду та здійсненні ефективного захисту її членів, а також сприянні в упорядкуванні та лібералізації зброярського законодавства України.

Тільки за умови формування громадської думки на право володіння зброєю та виховання культури поводження з нею, може бути здійснений доступ громадян до ефективних засобів самозахисту, що не тільки вплине на зменшення рівня злочинності в країні, а і на стан суспільства в цілому.

Всеукраїнську громадську організацію «Українська асоціація власників зброї» зареєстровано Постановою Міністерства юстиції України від 30 жовтня 2009 року. Це є, безсумнівно, знаковою подією в становленні українського суспільства та значним кроком на шляху до впровадження європейських цінностей, які є неповними без зброярських традицій. Це шлях до подолання тоталітарного спадку радянського режиму, коли людина мала бути без зброї, а, отже, і без честі.

В Україні, з її козацьким серцем, таке об‘єднання з‘явилось лише за 150 років відтоді, як було засновано основні стрілецькі асоціації в Європі та Америці. Нарешті власники зброї об‘єднались задля захисту своїх прав та інтересів. Ми впевнені, що, захищаючи право нащадків козаків на «шаблю та пістоль», ми не лише відстоюємо інтереси певної групи населення. Ми сприяємо відродженню самого духу українського народу.

Україна не має іншого виходу як будувати власну військову безпеку за зразками скандинавських країн. Де за спиною невеликої професійної армії в будь-якій момент готові постати на захист своєї Вітчизни свідомі громадяни, що пройшли військову підготовку і повернулись до дому не з «дембельськими» альбомами, а з армійською стрілецькою зброєю. Держава всіляко стимулює громадян мати зброю та вміти нею користуватися.

Володіння зброєю накладає на її власника значну відповідальність. Поступова лібералізація зброярського законодавства вимагає паралельного впровадження культури поводження зі зброєю. І це є однією з основних місій створеної Асоціації.

Будь-який громадянин має отримати не лише право на самозахист, але й можливість це право реалізувати. Суспільство, особливо ж - правоохоронні органи, мають неупереджено розглядати будь-яку людину, що застосувала зброю для власного самозахисту чи захисту своїх близьких.

Ми запрошуємо до єднання мисливців, власників спецзасобів самозахисту, колекціонерів зброї, спортсменів і всіх, хто має відношення до зброї.

Асоціація займатиметься патріотичним вихованням молоді, проведенням спортивних заходів, відстоюванням інтересів членів Асоціації у питаннях зброї та її застосування, лобіювання інтересів українського виробника та споживача зброї, в т.ч. в органах виконавчої, судової та законодавчої влади.

Жоден із членів асоціації не залишиться без юридичної, правової та організаційної підтримки.

З повагою,
Георгій Учайкін
Голова Наглядової ради

Хочеш приєднатися до Асоціації?
Телефонуй +380 44 227 2760

Об’єднавшись навколо спільної мети, ми змінимо навколишній світ!




Теги:зброя, колекціонери, мисливці, власники зброї


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Давайте ещё раз внимательно перечитаем это обращение Георгия Учайкина, Председателя Наблюдательного совета Украинской Ассоциации владельцев оружия.
Он пишет:
«Мы приглашаем к единению охотников, владельцев спецсредств самозащиты, коллекционеров оружия, спортсменов и всех, кто имеет отношение к оружию».
Пока ничего плохого я в этом не вижу.
С КАКОЙ ЦЕЛЬЮ?
«Объединившись вокруг ОБЩЕЙ цели, мы ИЗМЕНИМ окружающий мир!» - читаем в обращении.
А ЧТО ЖЕ ОНИ ХОТЯТ ИЗМЕНИТЬ?
Они хотят изменить, а точнее, как они сами пишут – упорядочить и либерализовать оружейное законодательство Украины.
ИНЫМИ СЛОВАМИ: каждому украинцу - по пистолету.
Но, для изменения оружейного законодательства необходима поддержка народа, и поэтому – «Украинская Ассоциация владельцев оружия» призывает к общественным слушаниям Закона, который предоставит СОВЕРШЕННОЛЕТНИМ и другим украинцам право на владение и скрытое ношение короткоствольного НАРЕЗНОГО оружия, «что не только ПОВЛИЯЕТ НА УМЕНЬШЕНИЕ уровня преступности в стране, но и на СОСТОЯНИЕ общества в целом (!)».
Далее, они нам разъясняют, что Украина не имеет другого выхода, как строить собственную военную безопасность по образцам скандинавских стран – а именно - сознательные граждане, прошедшие военную подготовку должны возвращаться домой не с «дембельскими» альбомами, а с армейским стрелковым оружием (!).
Ну да, конечно – армию развалили, так теперь будем создавать отряды самообороны. Вот только обороняться от кого – ведь кругом капиталистические страны! А-а, я знаю от кого – от соседа.
И, хоть они пишут, что Украинская Ассоциация владельцев оружия является неполитической организацией, но и они не смогли обойтись без политики. Оказывается вооружение населения страны – «это путь к преодолению тоталитарного наследия СОВЕТСКОГО режима, когда человек должен был быть без оружия, а, следовательно, и БЕЗ ЧЕСТИ».
Также, Ассоциация является некоммерческой организацией, что верится с трудом, ведь она будет заниматься лоббированием интересов украинского производителя. Так они сами пишут.

Ну, и какой я должен сделать вывод из всего этого?
Патриотизма и заботы о безопасности народа – здесь совсем мало. А в основе этой организации лежат коммерческие цели. У нас в Украине существующие фирмы, по производству спецсредств самозащиты, травматического и огнестрельного оружия, ищут рынки сбыта своей продукции. Вот им и надо изменить оружейное законодательство.
А на самом деле - будет ли польза людям от их вооружения? Конечно же, нет. Так как нам ещё надо долго учиться законопослушности. Вспомните многочисленные случаи у нас (да и в других странах) неправильного или незаконного применения оружия. Сколько уже было жертв среди простого населения – так это ещё не разрешили иметь «настоящее» оружие! А что будет дальше?
И последнее. Подумайте, а кто сможет купить это оружие, если оно примерно будет стоить от 500 и выше долларов?

Так кого у нас хотят вооружить? Кого хотят защищать?

Это было моё личное мнение – без политики!

avatar
2
ИНФОРМАЦИЯ К РАЗМІШЛЕНИЮ:

На днях, в штате Висконсин, 67- летний мужчина смотрел телепередачу "Танцуем со звёздами". Но, когда его любимая танцующая пара по результатам отбора не прошла в следующий тур – нервы его не выдержали, и он, со злости на арбитров, просто расстрелял из оружия свой телевизор. Его жена испугалась и вызвала полицию. Мужчину арестовали. За стрельбу ему грозит 10 лет тюрьмы.

А ещё можно вспомнить слова А.П.Чехова: «Если в начале пьесы на стене висит ружье, то к концу пьесы оно должно выстрелить».
Или вот ещё: «Ружье раз в год само стреляет».

avatar
3
На продовження попередніх зауважень . Не треба нічого вигадувати, а справді відроджувати козацтво, яке завжди було народною самообороною. Питання, як зістикувати козацтво з теперішньою міліцією, від якої нерідко доводиться оборонятися законослухняним громадянам?
avatar
4
Зістикувати з міліцією козацтво дуже просто -- є ж і досі діє положення про ДНД. Ось хай для початку так і буде -- а ДНД мають право патрулювати вулиці. Щодо зброї -- все одно треба мати індивідуальні дозволи. До речі, у нас сайті в розділі опитувань є можливість проголосувати за чи проти вільного доступу до зброї.
avatar