реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Українська армія. Перспектива контрактної служби. Чернігівський погляд

Перші в поточному році 78 військовослужбовців-контрактників щойно відправились до навчальних центрів Збройних сил України. Начальник Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом Чернігівської області Борис Лапа вважає, що для юнаків, особливо із сільської місцевості, — це найкращий спосіб знайти своє місце в житті. Адже на набуття військової спеціальності відводиться 3-6 місяців навчання.
Останнім часом усе частіше виникає бажання служити за контрактом і в дівчат, щоправда, не завжди можливо виконати їхнє прохання щодо проходження служби саме в Чернігівській області
.
На моє запитання «Чому бажають дівчата йти в армію?», випускниця Чернігівського інституту регіональної економіки та управління Анна Носок, яка однією з перших виявила бажання служити на контрактній основі, зауважила: «Перш за все, подобається військова форма, по-друге, в контракті чітко обумовлено матеріальне забезпечення, по-третє, хочу розвіяти міф, що дівчата буцімто уникають екстриму. Служити ¬— це набагато краще, ніж стояти на біржі праці».
Важлива «деталь»: у разі декретної відпустки контракт не розривається. А через рік Анна пообіцяла дати інтерв’ю нашій газеті, щоб учні загальноосвітньої школи №20 Чернігова, в якій навчалась і сама Анна, могли зробити для себе теж правильний вибір — чи слід іти в армію дівчатам, чи ні. Єдине, що може збентежити, так це відсутність берців на високих підборах-каблуках. Зате є перспектива брати участь в миротворчих операціях, де оплата служби оцінюється в 6 євро за добу.

А Святослав Митрошин, який закінчив Чернігівське вище професійне училище № 15 і встиг уже пограти за хокейний клуб «Спартак» у Санкт-Петербурзі, вирішив стати українським спецназівцем і в подальшому планує вступити до одного з вищих військових навчальних закладів України.

Слід додати, що у військовому контракті передбачені безкоштовне харчування, преміювання, перспектива на житло, а на початковому етапі — гуртожиток.

Валерій СЕНЧУК
Фото автора




Теги:перспектива, Збройні Сили, Українська армія, служба, Чернігів, погляд, контрактна


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
в контракті чітко обумовлено матеріальне забезпечення....... яке там матеріальне забезпечення. форму будеш купувати за свої кошти, зарплата 70-80% від окладу. при виході на пенсію по вислузі 20 років буде нарахована пенсія 760-800 грн.
avatar
2
"... участь в миротворчих операціях, де оплата служби оцінюється в 6 євро за добу." - 60 грн. в сутки?!!! ..... нет слов! - одни звёздочки ***** ***
avatar