реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Українці стали більше трудитися над дітьми

З початку року рівень народжуваності в Україні збільшився на 13,9 тисячі.
Такі дані наводить Державна служба статистики, повідомляє «Укрінформ».


«За січень-травень 2012 року в Україні народилося 208,3 тис. дітей, що на 13,9 тис. більше ніж за відповідний період минулого року», – вказується в повідомленні Держстату.

Зростання народжуваності було зафіксовано у всіх регіонах країни. У Волинській, Закарпатській, Рівненській областях і Києві рівень народжуваності перевищив рівень смертності, підкреслюється в повідомленні. Число померлих зменшилося на 2,7 тис. осіб.

Зниження рівня смертності населення зареєстровано в 14 регіонах. Найбільш скоротилася смертність в Автономній Республіці Крим, Запорізькій області і Севастополі. Зменшилася смертність дітей до 1 року: з 8,8 до 8,7 померлих на 1 тис. народилися живими.

При цьому, за даним Держстату, протягом січня-травня 2012 зафіксовано міграційний приріст населення України,, що склала 14,1 тис. людина (в січні-травні 2011 року – 7,0 тис.).

Чисельність населення зросла в містах Києві і Севастополі, Закарпатської, Волинської, Київської і Рівненської областях. Абсолютний приріст населення в Київській області та місті Севастополь за останні роки спостерігається уперше.

Нагадаємо, за даними Держстату, в Україні щорічно вмирають понад 700 тисяч громадян, третина з них – люди працездатного віку. У 2011 році населення країни скоротилося на 162 тис. осіб, а усього за роки незалежності українців стало менше на 6 мільйонів.



Теги:смертність, демографія, народжуваність, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar