реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Україна татарською мовою звернулась до волзьких татар

Граючи у власному штрафному майданчику перемогти надзвичайно складно. Це стосується і постійних спроб України відбиватися від агресії Москви: військової, політичної, економічної, інформаційної.

Стаття Путіна "про єдність росіян і українців" активно обговорювалась в громадських та наукових колах, з’явилось кілька публікацій у відповідь (що якісно спростовують маніпуляції РФ).

Сьогодні ж Україна нанесла дійсно несподіваний удар у відповідь. Ні, йдеться не про відповідь Путіну. Український інститут національної пам’яті (центральний орган державної влади) опублікував статтю про національну політику РФ.

Важливо, що стаття, в якій очільник УІНП Антон Дробович апелює до безправного колоніального становища Татарстану та інших національних республік РФ, написана не лише українською (https://cutt.ly/nQkVTAJ), але й татарською мовою (https://cutt.ly/qQkHOpE).

Публікація містить комлпексний аналіз національної політики РФ, аргументовано ілюструє як Москва бореться не лише із національними рухами, але й з ідентичностями корінних народів.

Сподіваюсь, що цей сміливий крок приверне увагу міжнародної спільноти до безправного становища неросіян всередині федерації (новина про українську відповідь татарською мовою швидко поширюється в ЗМІ: https://cutt.ly/HQkVJTB), але й спонукатиме до перезавантаження політики України щодо РФ – не лише гукати на допомогу, але й поводитись агресивно.

Заклик «Сезнең һәм безнең азатлык өчен!» – однозначно буде почутий в Татарстані. Важливо, щоб цю філософію українці сповідували щоденно і послідовно, допоки не новітній Карфаген не буде зруйновано.
За вашу і нашу свободу! – Сезнең һәм безнең азатлык өчен!

Павло ПОДОБЄД



Теги:розпад Росії, Антон Дробович, волзькі татари, гібридна війна, Павло Подобєд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar