реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Україна більше потрібна Європі, а не навпаки" -- архієпископ Євстратій

"Рівно добу тому разом із Святійшим Патріархом у Брюсселі ми зустрічалися з депутатами Європейського парламенту, що є християнськими демократами. І вони говорили нам, що Європа потребує української духовності, -- розповів на проповіді у храмі святих князя Михайла і боярина його Федора архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. -- Це ми тут думаємо, які ми бідні, злиденні порівняно з Європою. Матеріально це так і є. Але духовно інакше -- у нас храми відкриваються, а в Європі продаються".

В той же час, як наголосив секретар Синоду УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій, Європа збудована на християнській основі і без України не зможе зберегти свою ідентичність.

Храмове свято єдиної в Україні церкви святих чернігівських мучеників князя Михайла і боярина Федора відбулося за участі керуючого справами Київської патріархії, єпископа Вишгородського Агапіта та священиків з чернігівських, ніжинських і корюківських храмів.До свята парафія оновила купол храму -- він тепер з позолотою. А унікальний іконостас роботи ніжинського майстра Олександра Кошеля приємно вражає всіх відвідувачів храму святих мучеників Михайла і Федора.



Теги:Євстратій, Чернігівська єпархія, Україна - Європа, православний Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar