реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Україна посилює китайську присутність в регіоні

МОН України уклав нові угоди з представниками МОН КНР (https://bit.ly/2Uzqsqj).

Цікаво, що з українського боку угоду з китайцями підписав заступник міністра освіти з питань європейської інтеграції - Андрій Вітренко (саме так - з євроінтеграції).

Китайці просувають заснування нових Інститутів Конфуція в Україні та співпрацю між університетами.
Загалом поглиблювати стратегічну співпрацю з КНР в сфері освіти вирішили: Чернігівська політехніка, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Сумський державний університет, Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Харківський політехнічний інститут.

Для тих хто не знає. МОН КНР - центральний орган виконавчої влади, що реалізує політику компартії в сфері освіти і виховання, зокрема займається імплементацією "системи перевиховання" в концентраційних таборах для уйгур в Східному Туркестані.

На сайті МОН України не повідомляється, чи будуть українські ректори і викладачі вивчати досвід китайських колег і в яких саме сферах і закладах.

Загальновідомо, що КНР здійснює тиск на журналістів, політиків і правозахисників, які висвітлюють злочини китайської компартії, зокрема і геноцид уйгур у Східному Туркестані. Цікаво, чи U.S. Embassy Kyiv Ukraine відстежує перелік чиновників від освіти, що просувають інтереси компартії КНР в Україні?

Павло ПОДОБЄД

Фото: українські ректори на міжнародній конференції з обміну досвідом (закреслено) - уйгури в "центрі перевиховання".



Теги:Україна - Китай, Шкарлет, комуністи, Чернігівська полтехніка, уйгури, китай, Павло Подобєд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar