реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Україна почала знімати фільми

У Києві відбулася презентація нового українського кінопроекту Україна Гудбай — наймасштабнішого в історії незалежного українського кінематографа альманаху короткометражних фільмів.

Проект Україна Гудбай переміг у першому відкритому конкурсі кінопроектів Державного агентства з питань кіно на отримання фінансування.

За словами Катерини Копилової, голови агентства, на сьогодні підтримка молодого покоління українських кінематографістів є однією з найважливіших завдань Держкіно.

"Молодий український кінопростір становить ту потужну силу, яка заявить про те, що в нашій країні є кінематограф", — наводить слова Копилової компанія Артхаус Трафік.

До альманаху Україна Гудбай увійде близько тридцяти короткометражок, об'єднаних однією темою — масовою еміграцією українців з рідної країни.

Держава підтримала виробництво шістнадцяти фільмів альманаху, виділивши на них 4 мільйони гривень. Це половина бюджету; решту грошей вкладають незалежні продюсери.

"Україна Гудбай є найдешевшим із представлених на державний конкурс проектів. Згідно з нормативами Держкіно, виробництво однієї короткометражки коштує 1 мільйон гривень. У нашому випадку ми отримуємо 16 фільмів за 4 мільйони, — розповів продюсер проекту Денис Іванов. — Крім того, велика частина цих коштів повернеться до держбюджету у вигляді податків і зборів".

До кінця року зйомки України Гудбай мають завершитися на 80%. Вихід фільму в широкий прокат запланований на осінь 2012 року.

Кореспондент



Теги:українське кіно, короткометражки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
З нетерпінням подивимося!!! До речи, вчора в Києві вже презентували Висоцького. Шкода, що не встиг зі справами..... Хотілося б вірити, що достойне кіно все ж таки зніматимуть в Україні
avatar