реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Україна може бути аграрним важковаговиком

За відносно невеликої питомої ваги державних субсидій Україна має високу конкурентоспроможність в експорті сільськогосподарської продукції. Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ заявив директор департаменту аграрного бізнесу Європейського банку реконструкції та розвитку Жиль Меттеталь.

За його словами, зараз країна входить до переліку найбільших гравців регіону.

Економіст вважає, що за умови притоку інвестицій в агарний сектор рівень виробництва в країні може збільшитися вдвічі.

«Західноєвропейські аграрії отримують від 30 до 35% субсидій, російські - 20%. Українські компанії у секторі не мають такої кількості субсидій, але стоять на рівні з ними за конкурентоспроможністю. Важливо, що український аграрний сектор є самодостатнім у своєму розвитку, а не цілковито залежним від державної підтримки», - зазначив Меттеталь.



Теги:аграрний сектор, перспективи України, сільське господарство


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
Україна багато що може, але чомусь мало що виходить і приходиться багатіти думкою.
avatar
7
пане angor, а що у тому дивного, якщо влада замість того, щоб надавати  дотації усім фермерським господарствам, надає їх тільки олігархоагрохолдингам (і таке відбувається у кожній сфері)! але вже рахує скільки зерна зберуть, а скільки продадуть, та скільки віддадуть за борги МВФ. ось так влада жодним чином недопомагаючи  фермерам, тепер пишається та розпоряджається  їх врожаєм!
avatar
2
Відбувається хижацька експлуатація земельних ресурсів. Вирощується те, що нам відведено у світовому розподілі, це здійснюють транснаціональні компанії. Питомо українські малі й середні господарства банкрутують, села зникають. У нас нема національної аграрної політики, хоча б на такому рівні як у Білорусі, Росії.
avatar
3
Ви, пане Миколо, поступово прозріваєте. і це радує.
avatar
4
Для нас кращим прикладом може бути Польща, де є курс на дрібних і середніх виробників, бо тільки коли них житимуть села
avatar
5
Мене це ( розуміння ситуації ) заохочує до дій. Вірю, вона не безнадійна, бо позитивні зрушення є.
avatar
6
Порівнюю з Білоруссю і Росією, бо в нас були рівні стартові можливості. У поляків ніколи не зникало приватне господарювання на селі. До їх моделі були ближчими на заході країни. Можливо, там і слід було б застосувати прибалтійський варіянт.
avatar