реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Україна каже Путіну - "Ні"

Зустріч радників лідерів "Норманді" - тенденції добрі, але ризики зберігаються.

1. Українська сторона відмовилась підписати документ, в якому йшлося про визнання "ЛДНР" стороною перемовин й необхідність узгодження "пропозицій" маріонеток.

2. Разом з тим Єрмак туманно оголосив, що найближчими днями на засіданні ТКГ буде розглянуто "питання, пов'язані з законами, передбаченими Мінськими угодами". (Амністія, особливий статус, вибори).

3. Козак нервово зауважив, що "Україні вистачить розуму не застосовувати силу на Донбасі".

4. Синхронно до перемовин США оголосили заклик до своїх громадян в Україні щодо небезпеки вторгнення.
Інформації мало, фейків багато. Однозначних тверджень слід уникати.

Висновки:
• Добрим є той факт, що на рівні Норманді не підписано жодних нових документів, які реанімують "Мінськ".

• Позиція США та Великобританії, особливо перемовини Байдена і Шольца, вплинули на процес. Україну не дотискали на імплементацію " Мінських домовленостей".

• Слід уважно стежити за діяльністю ТКГ. Зрада може бути саме там. Анонс Єрмака насторожує.

• Українське суспільство теж впливає на процес прийняття рішень. І влада, і західні партнери не хочуть масових протестів. Оголошення Маршу єдності за Україну теж вплинуло на ситуацію.

• Ризик ескалації зростає. Готується провокація "напад українських військових на мирних мешканців Донбасу".Потрібно мобілізувати всі сили народу на захист держави.

В суботу важливо провести потужну акцію, спрямовану проти Москви. Ми маємо продемонструвати готовність чинити опір і капітуляції, і агресору. Не менш важливо, щоб акція не допомогла РФ - всі наші дії мають бути відповідальними і продуманими.

Загроза пов’язана з імплементацією "Мінська" зберігається. Орда на нашому кордоні зібрана саме для цього. Але українці не бояться ультиматумів Кремля. Україна уже не та, що була в 2014 році. Україна подорослішала, армія зміцніла. Крім недолугої влади, є ми з вами, є народ. Тому українці чинитимуть опір і переможуть.

Андрій ЛЕВУС



Теги:російсько - українська війна, Єрмак, мінські домовленості, Андрій Левус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar