реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Угода про приєднання до Митного союзу не матиме легітимності

Які б документи щодо Митного союзу чи ЄЕП не були підписані на зустрічі Януковича та Путіна 18 грудня, вони не матимуть легітимності. Конституція забороняє будь-яке звуження суверенітету України або зміну її стратегічного курсу, тобто є законодавчим бар'єром на шляху доморощених та московських "інтеграторів".

Влада ніколи не матиме в парламенті України 300 голосів для відповідних змін Конституції, тобто угоди про Митний союз, ЄЕП чи ЄврАзЕС не набудуть легітимності. Однак закон про референдум, який недавно підписав Янукович, відкриває шлях до перегляду Конституції, а також реставрації СРСР під патронатом Путіна. П'ята колона Кремля в Україні – КПУ – вже проголосила про наміри весною розпочати збір підписів за референдум щодо приєднання до Митного союзу та федералізацію, а кум Путіна Медведчук – розпочав агітацію за такий референдум під облудним гаслом "Страной управляєш – ти!". Наша влада загралася з Кремлем, ігноруючи нещасливий досвід попередників.

Янукович та Азаров, які закликають до паритетного розвитку стосунків з Митним союзом та ЄС, мають зрозуміти, що Кремль цього не дозволить, російські плани полягають в іншому. В обмін на тимчасове – газові знижки для українських "груп впливу", – Путін традиційно вимагає незаперечних цінностей, – відмови від державного суверенітету та євроінтеграції, передачі в руки "Газпрому" української ГТС, переходу на "совєтську" мову. Нині за мовчазної згоди української влади до традиційного переліку вимог додалося ще одне – ревізія складу українського уряду, який Кремль намагається "посилити" проросійською складовою, – завести в уряд "Медведчуків" та зберегти на посаді українофобів на кшталт Табачника. Підтримка кремлівської п'ятої колони українською владою ставить під удар саму українську державність. Які б преференції в обмін на урядові поступки не пропонувала Росія, їх мета одна – поглинання України та повзуча ліквідація її державності. Це зрозуміла навіть Хіларі Клінтон по інший бік океану, застерігши від "совєтізації" та відтворення СРСР. Проте видається, що цю просту істину українська влада поки що не засвоїла.

Юрій Костенко





Коментарі (8)
avatar
1
Російська імперія, звичайно ж у сучасному, новітньому вигляді, має перспективу відродитися. А ось УНП - ніякої. Незважаючи на зусилля таких гігантів думки, як Костенко, Заєць, Ступак та Соломаха.
avatar
2
А я думав він, як порядна людина застрелився після 0,2% та 1% відповідно на президентських та парламентських. А тут видно ще років 15 буде успішно керувати партією...
avatar
3
Це європейські партійні лідери після поразки на виборах добровільно йдуть у відставку, костенки ж тримаються за владу як воші за кожуха.
avatar
4
Якщо дехто так вперто слюнявить безаргументно не по-дєлу і зризе УНП і Костенка, то це означає, що вони декому заважають лежати на печі і вважати себе суперпатріотами.
Спробуйте впровадити Ваші високі націоналістичні ідеали у реальне життя, а потім будемо разом робити висновки.
avatar
5
На жаль, мій час вже відійшов. Буду надіятись на "Свободу". На Вашу УНП надії ніякої. І не тільки в мене.
avatar
6
Ви надто високої думки про УНП - на задвірках політики та ще на чолі з Костенком нікому ви не заважаєте. Влились би до Тягнибока, то хоч якийсь толк з вас був би.
avatar
7
Символично, що треба "влились до Тягнибока", а не в партію однодумців, члени якої мають рівні права і обов"язки.
avatar
8
Чим скоріш унп та інші паркетні псевдопартії зрозуміють, що вони вже майже 20 років лежать на печі, тим краще буде для простих людей. Плюс не варто відривати відсоток від справді опозиційних утворень на виборах.
avatar