реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Удар» аналізує Прилуччину

Голова чернігівської обласної організації «УДАРу Віталія Кличка» Сергій Аверченко разом зі своїм однопартійцем, очільником Прилуцького міського осередку О.Пушкарем, проаналізували нагальні проблеми Прилуцького регіону.

За останні кілька років у райцентрі та околицях не проклали жодного метра дорожнього покриття. Дороги дуже зношуються, в тому числі — через інтенсивний рух містом вантажного транспорту, який перевозить нафтопродукти ВАТ «Укрнафта».

Голова обласного “УДАРу” вважає за потрібне звернутися на підприємство з вимогою долучитися до відновлення доріг. Сергій Аверченко нагадав про будівництво об’їзної дороги, передбачене планом соціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки. За словами Аверченка, потрібно домагатися в бюджеті на наступний рік коштів на реалізацію цієї програми.

Також політик вказав на гостру необхідність знефторювальної установки, оскільки за санітарно-епідеміологічними висновками, вміст фтору у воді удвічі перевищує норму. Крім того, русло річки Удай замулюється і поступово перетворюється у болото. Негативно позначається на екології поява стихійних сміттєзвалищ, оскільки у місті відсутній централізований вивіз сміття.

Причиною багатьох соціально-економічних негараздів є недостатні надходження в місцевий бюджет з податків підприємств, адже місту перепадає лише близько двох відсотків від загальної суми податків.
Систематичне недофінансування державних закладів освіти, спорту, медицини призвело до того, що місцевий стадіон «Супутник» вже 10 років потребує капітального ремонту, понад п’ять років не починається будівництво басейну.

У селах регіону за кожним дільничним інспектором міліції закріплено понад 20 сіл і хуторів, через що стрімко зростає рівень злочинності. В багатьох селах відсутні магазини та аптечні пункти, оскільки сільські ради не мають коштів на оформлення торгівельних ліцензій на фармацевтичні препарати.
Є села, які взагалі не мають транспортного зв’язку з райцентром, до більшості сіл автобуси курсують всього 2-3 рази на тиждень.

Мешканці сіл Смош та Боршна несвоєчасно отримують кошти за арендовані паї, села Колісники, Мільки, Полова досі не газифіковані, хоча на їхній території десятки років видобувається газ.
За результатами дослідження складено план розв’язання найгостріших проблем.

Олександр БУГРОВИЙ



Теги:Сергій Аверченко, удар, Прилуцький район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar