реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

«У тюрмі — безпечніше»: під Офісом Генпрокурора вимагають арештувати нардепа Приходька

«Посадити не можна залишити». Під Офісом Генпрокурора провели акцію протесту з вимогою обрати запобіжний захід народному депутату Борису Приходьку. Його пов’язують із розкраданням 2 мільярдів гривень «Агрофонду». В акції взяли участь представники «Всеукраїнського об'єднання добровольців» та ГО «Стоп корупції».
«Ми вважаємо, що народний депутат Приходько – останній свідок у цій гучній справі. Його ймовірних спільників в цій історії уже немає серед живих. Ідеться про нардепа Давиденка, якого днями вбили чи він сам скоїв самогубство. На нашу думку, це «зачищення кінців» чи прибирання спільників. Тому треба надати охорону чинному нардепу Приходьку або брати його під варту. В іншому випадку ми можемо втратити останнього свідка», — зазначили у «Всеукраїнському об‘єднанні добровольців».
Раніше громадські активісти провели аналогічну акцію протесту під Дарницьким районним судом, де вкотре обирали запобіжний захід нардепу Борису Приходьку.
Судове засідання перенесли на п’ятницю 29 травня.

Зазначимо, що днями у Києві знайшли мертвим народного депутата Давиденка. Поруч із тілом був пістолет. Обставини смерті встановлює слідство.
Нагадаємо, в лютому 2014 року, за кілька днів до капітуляції режиму Януковича, керівництво «Аграрного фонду» розмістило понад 2 млрд гривень на депозитних рахунках «Брокбізнесбанку». Тоді фінустанова належала наближеному до «Сім'ї» бізнесменові Сергію Курченку.
Через кілька тижнів після цього в банк ввели тимчасову адміністрацію. Тоді у власності «Аграрного фонду» були тільки облігації. Їх викупили, а далі «Аграрний фонд», всупереч статуту та без дозволу Мінагрополітики, розмістив ці гроші на депозитному рахунку банку.
Отримані 2 мільярди посадові особи «Брокізнесбанку» витратили на погашення фіктивних боргів банку.
Одним із фігурантів цієї справи є Борис Приходько, який тоді обіймав посаду заступника голови НБУ. Незабаром він був затриманий. Спочатку суд заарештувавйого, визначивши заставу в розмірі 200 млн гривень. Пізніше Приходько опинився на волі.

Сайт «СтопКор»



Теги:Аграрний фонд, Валерій Давиденко, Борис Приходько, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar