реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Прилуках вшанували жертв російської агресії

Активісти Прилуцької міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" спільно з представниками молодіжної ради та громадою міста вшанували пам'ять жертв російської агресії проти України.

Націоналісти вшанували пам'ять полеглих жертв, починаючи від учасників мирних протестів у листопаді 2013 року на Майдані, героїв Небесної сотні, анексії Криму, вторгнення російських терористів на схід України, антитерористичної операції на Донбасі, протистоянь в Одесі в травні 2014 року, трагедії з пасажирським літаком "Малайзійських авіяліній" "Боінґ-777".

Поминальну службу була звершено в Соборі Різдва Пресвятої Богородиці (УПЦ КП). Настоятель собору отець Віталій Юрочко зазначив: "Молитвою ми поминаємо спочилих, молитвою просимо не впасти в відчай. Саме молитвою ми не дозволяємо собі отримати подобу звіра. Того звіра який український стяг змінює на триколор. Ми не маємо права мовчати. Слід поминати пам'ять жертв агресій з боку Росії. Саме від нас залежить, чи буде Україна та якою саме буде наша держава".

Опісля служби прилучани долучилися до мітингу-реквієму.

Голова Прилуцької райдержадміністрації свободівець Іван Тютюнник, звертаючись до присутніх, пояснив: "Перш за все сьогодні ми думаємо про бійців, які перебувають на передовій. Розуміємо, як важко їм та їхнім родинам. Подумки просимо скорішого повернення переможців додому".

"Коли ми почули про загиблих на вулиці Грушевського, це був перший стрес, який ми отримали від того, що в нашій країні щось не те відбувається. Не минуло й декількох місяців, як ми почали відлік на на десятки, а на сотні життів. Споконвіків із приходом лиха люди гуртувалися. Дай Боже, щоби наш народ сьогодні згуртувався та переміг", – поділився своїми роздумами голова Прилуцької районної організації ВО "Свобода" Юрій Щербина.

Депутат Прилуцької районної ради від ВО "Свобода" Вікторія Дротянко зазначила: "Кожен, звертаючись у молитві, просить про мир у своєму серці, своїй родині та на своїй землі. Сьогодні ми просимо про мир та спокій у душах загиблих жертв російської агресії. Мир буде досягнутий лишень із перемогою над окупантами".

"Якщо складуть зброю бійці російського агресора, то війна закінчиться. Якщо складуть зброю наші бійці, то закінчиться Україна. Тому ми фізично, морально та духовно стаємо одним цілим та ведемо боротьбу за продовження України", – зауважив у своєму виступі міський голова Прилук свободівець Дмитро Барнаш.

Відео з події: http://youtu.be/PKg_Yjo_LTY

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Чернігівська єпархія, Прилуки, свобода, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar