реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

У прилуцькій каналізації — невідома хімія!

Звернення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій до населення
Шановні мешканці Прилук!

У період із 6 червня 2010 року погіршилась екологічна ситуація на очисних спорудах №2 КП «Прилукитепловодопостачання». Причиною тому був скид у каналізацію хімічних речовин невідомого походження, що призвело до знищення активного мулу, знизило ефективність очисних споруд, порушило безпеку їх експлуатації. Виникла загроза порушення технологічного процесу очистки стоків, скиду неочищених вод у річку Удай.

Фахівцями КП «Прилукитепловодопостачання» проводився відбір проб на всіх каналізаційно-насосних станціях міста і вибірково - з каналізаційних колодязів (у тому числі й нічні обстеження) на предмет виявлення джерел скидів, але встановити джерело забруднення не вдалося.

До 19 червня ситуація поступово нормалізувалася, однак у ніч на 20 червня знову стався значний викид забруднюючих речовин.
Нагадуємо: юридичні та фізичні особи, які заподіюють шкоду довкіллю, що може призвести до надзвичайної екологічної ситуації, у разі їх виявлення нестимуть відповідальність згідно з чинним природоохоронним законодавством.
Ураховуючи реальну загрозу екологічної надзвичайної ситуації і те, що КП «ПТВП» несе значні матеріальні збитки внаслідок порушення технологічного процесу очистки стоків, звертаємося до мешканців міста з проханням надати інформацію про осіб або підприємства, які порушують природоохоронне законодавство, а саме – використовують у своїй діяльності фарби, лаки, інші барвники й хімічні речовини без застосування відповідного очисного обладнання.
Анонімність і винагорода за достовірну інформацію гарантуються.
Звертайтеся, будь ласка, за телефонами 3-43-82, 3-12-67. Дякуємо за співпрацю і розуміння.

Олександр Сивенко, голова міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

За повідомленням Град Прилуки




Теги:Прилуки, Екологія, каналізаія Прилук, хімічні речовини, Удай


Читайте також



Коментарі (0)
avatar