реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У прикордонні знову є доступ до українських телеканалів

З травня 2019 року у прикордонних з Росією районах Чернігівщини була припинена трансляція телепрограм Суспільного мовлення. Протести журналістів та громадськості, яка вказувала на підривну роль такого кроку в умовах війни з Росією, лишалися непочутими. Прізвище ініціатора інформаційної диверсії досі невияснене.

І ось щойно на вимогу Чернігівської обласної державної адміністрації концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення відновив транляцію. Мешканці Новгорода- Сіверського, Корюківки, Холмів та прилеглих сіл, які не мають тюнерів чи супутникових приймачів, знову мають можливість бачити і чути Україну. Якби ще туди налагодили передплату та регулярну доставку українських газет!

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленковважає таке рішення тимчасовим, але все ж це вагомий крок для відновлення української інформаційної присутності в регіоні. «На цих територіях проживає близько 150 тисяч людей, яким має бути гарантовано можливість отримувати український контент, - каже вона. - Подальша робота буде спрямована на вирішення питання покращення доступу до цифрового ефірного телебачення та на розбудову місцевого радіомовлення».



Теги:гібридна війна, інформаційний простір, аналогове телебачення, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar