реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

У полоні чорного квадрата

Живемо у полоні накинутих стереотипів.

Сказали, що Солженіцин - геній, адже нобеліянт і ми віримо. Не дай бо заявити, що "Тигролови" Івана Багряного у рази цікавіші і художніші. А "Архипелаг ГУЛАГ" - це зовсім не художньо, це не література взагалі.

Сказали, що чорний квадрат Малєвіча - геніально: ходимо, цмокаємо... Хоча то тільки чорний геометричний квадрат нездалого художника, який не зумів намалювати портрет своєї матері (як мені розповідав народний художник Володимир Ємець). А, скажімо, картина херсонського художника Григорія Зозулі - просто шедевр. Проте про неї не створили паблісіті... А ви ось самі порівняйте!

Написав щойно один оглядач: латиніних-фейгіних-ганапольських слухають\дивляться набагато більше, бо вони цікавіші за українських. Ой-вей! А як же порівняти їх, скажімо, з Оксаною Забужко, Ларисою Івшиною, Мирославом Мариновичем, Андрієм Кокотюхою, Олександром Палієм, Павлом Подобєдом, Ростиславом Мартинюком, Тарасом Компаніченком (список можна продовжити), якщо їх не показують? Невже беззмістовне торохтіння Ганапольського чи екання- бекання Кісєльова цікавіші для українців за автоматно- прицільні думки-порівняння Оксани Забужко? Чи філософські роздуми Ігоря Козловського можуть зрівнятися з прогнозами Фєйгіна?

Тож не треба ля-ля! Виривайтеся зі стереотипів, накинутих імперією, як виривався наш старчик Григорій Савич, що сьогодні поминаємо!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:стереотипи, Солженіцин, Малевич, Горигорій Зозуля, Василь Чепурний, український інформаційний простір


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
На найбільших за номіналом банкнотах держави Україна поміщено зображення Григорія Сковороди і Володимира Вернадського. Перший заперечував потребу своєї держави, тобто був анархістом за поглядами, інший - її неприхильником, бо був російським кадетом. Радий отримати спростування помилковості моєї оцінки.
avatar