реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

У мертвих символах

Збірна Росії з хокею вийшла на лід у формі Радянського Союзу на матч проти фінів.

Тут символічно все. І імперський психоз, і презирство до почуттів сусідів, і ганебний програш і жалюгідність самого намагання вложити на себе старі обладунки мертвої супердержави. Росія бездарно корчиться на історичній сцені, намагаючись привернути до себе увагу сильних світу. Захід же заклопотаний проблемами гендерними набагато більше, ніж Москва геополітичними, тому зала порожня, нікого з поважних глядачів, тільки щось на кшталт Ірану, Нікарагуа і Північної Кореї.

Демократичний світ, занурений в політкоректність, втрачає честь так само швидко, як Росія залишки здорового глузду. Чи вийшла би на гру збірна Ізраїлю проти Німеччини, якби остання одягла форму від Hugo Boss, з символікою Третього Рейху? Риторичне питання. Фінів не зупинило. Ще зовсім недавно вільний світ переймався справою Магнітського, долею Ходорковського і вбивством Нємцова, а як щодо Навального? Байден піднімав це питання на переговорах з Путіним? Хтось взагалі пам’ятає ім’я російського опозиціонера, явного українського походження? Західна публіка, розбещена університетськими ліваками, заклопотана переважно цькуванням Роулінг, культом Флойда і євангелієм від Грети Тунберг.

Борці з тиранами, в’язні сумління більше нікому нецікаві. Погані часи. Рим впав не від навали варварів, а через втрату гідності.

Але що нам до питань гідності і честі? У нас президентом працює Зеленський.

Юрій КАРАКАЙ



Теги:Юрій Каракай, Фінляндія, хокей, імперський синдром, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar