реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У храмі ПЦУ в Ніжині замироточила ікона святителя Іоана

На Чернігівщині в Ніжині у храмі Православної Церкви України замироточила ікона святителя Іоана (Максимовича), архієпископа Чернігівського, уродженця Ніжина. Вперше ця ікона почала виділяти миро у 2019 році.

Про це повідомляє nizhyn.city.

Після реставрації куполів Спасо-Преображенського собору, внутрішня частина будівлі залишалася аварійною. Тому постійні богослужіння громада звершувала у відреставрованому бічному приділі. А у самому храмі потроху, силами прихожан та меценатів, велися реставраційні роботи. І згодом внутрішня центральна частина собору була підготовлена для повноцінного храмового богослужіння.

19 серпня 2019 року на Спаса в новому престолі вперше за останні 100 років відбулося перше архієрейське богослужіння — Літургія із всенічним бдінням з хіротонією.

«Тоді готуючись до служби було віднайдено ікону святителя Іоана (Максимовича), архієпископа Чернігівського, митрополита Тобольського, уродженця Ніжина. Цю ікону було написано майстром Олександром Кошелем для одного з храмів Московського Патріархату, але замовник відмовився від неї, як “неканонічної”. Тож іконописець передав образ до Преображенського собору. Спочатку її планували встановити на фасаді церкви, вона була написана на плоскому шифері, але вирішили її обрамити (нині вона в кіоті за склом). Її встановили на почесному місці у вівтарній частині, а за кілька днів до храмового свята побачили на іконі миро. Миро помітили на плечі, біля правиці». – розповів настоятель парафії отець Петро Гавриш.

«Цьогоріч, 23 червня у 306 річницю від дня упокоєння святого Іоана (Максимовича) у храмі відслужили акафіст, і наступного дня ікона знову замироточила. Цьогоріч миро з’явилося на тому «неканонічному написі». Прихожани моляться. Вбачають у цьому милість Божу та заступництво нашого угодника Іоанна Тобольського», – зазначає отець Петро.

На сьогодні ікона мироточити не припиняє. Миро посилюється. Отець Петро запрошує вірян до храму побачити диво.



Теги:Чернігівська єпархія, Іоанн Тобольський, чудо, Ніжин, пцу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar