реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Шевченківський оргкомітет представився біля пам'ятника Шевченку

Чернігівська громада розпочала вшанування Тараса Шевченка в день його перепоховання із представлення обласного Громадського оргкомітету до 200-річчя з дня народження. На Валу зібралися чернігівці, які традиційно багато років поспіль приходять до пам'ятника Т.Шевченку в день його народження та перепоховання.

Відомий політичний діяч Володимир Ступак представив членів Громадського оргкомітету, які прийшли цього дня до Тараса: кобзаря- лірника, лауреата Національної Шевченківської премії Василя Нечепу, голову обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, головного редактора газети "Сіверщина" Василя Чепурного, депутатів обласної ради Віктора Лазаря та Сергія Журмана, голову обласної організації НРУ Віктора Лабазова, першого голову Руху Валерія Сарану, директора музею-заповідника М.Коцюбинського Ігоря Коцюбинського, відому поетесу Надію Галковську, відомого політичного діяча Сергія Соломаху.
До Громадського оргкомітету також входять народний депутат України Сергій Аверченко, народний художник України Володимир Ємець, депутати міської ради Костянтин Іванов та Вячеслав Лебідь.

Оргкомітет уже розробив свій план дій та подав ряд пропозицій обласній державній адміністрації.

Особливістю цьогорічного вшанування стало те, що прапори НРУ та УНП були зв'язані, що символізувало недавнє рішення обох партій про об'єднання.
















Теги:22 травня, Просвіта, Тарас Шевченко, 200-річчя Шевченка, Чернігів


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
А що ваш Громадський комітет здатний зробити, окрім як піаритись на фоні пам'ятника Поету, якщо у вас немає ні коштів, ні впливу на людей?
На думку приходять слова мухи, що сидячи на розі у вола, запевняла всіх, що вона орала.
avatar
2
А чи були громадяни з міста на заході?
avatar
3
Борису -- звісно, були "громадяни з міста". Хоча менше, ніж хотілося б ("Сіверщина" не встигла дати оголошення, бо робилася аж 15 травня), але більше, ніж на деяких "всеукраїнських акціях"...
Горяєву -- оргкомітет може зробити багато і його функція не підміняти собою владу, а контролювати владу. Зрештою, досвід подібного оргкомітету до 20- річчя Руху говорить сам за себе: видано серйозну наукову книгу, проведено наукову конференцію. Мухами на  рогах вола сьогодні є люди, єдиною громадською роботою яких стало клацання по клавішах комп'ютера для поширення недоброзичливих коментів.
avatar
4
То розкажіть, пане Василю, які конкретні справи має зробити Комітет.
avatar
5
Хто, де і коли обрав, чи призначив Ваш комітет? Як він виник?
avatar
6
Той хто щось робить сам для громадської справи ніколи не буде скубти інших за їх громадські справи. Тільки нероби і бездари цим можуть займатися аж до доведення будь-чого до маразму.
Хочеш і можеш зробити краще - зроби і покажи людям. І Вам зразу відпаде бажання критикувати інших, бо зробити щось конкретне і корисне не так вже легко.
Отже, прапор у Вам у руки, пани критикани-заздрісники.
А навколо тиша...
Тільки гав-гав з підвортні...
avatar
7
Якщо буде конкретне завдання - зроблю!
avatar