реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Чернігові вчились контролювати владу

16 жовтня в Чернігові відбувся семінар на тему: "Громадський контроль за діяльністю влади». Він пройшов у рамках проекту «RADA: підзвітність, відповідальність та демократичне парламентське представництво». Даний проект відбувається за підтримки Американського агентства розвитку USAID та Фонду Східна Європа. В роботі семінару взяли участь представники громадських та волонтерських організацій міста.

Перед присутніми виступили:
• Ігор Парасюк – координатор проекту RADA, екс-заступник міністра регіонального розвитку,
• Володимир Крижанівський – перший Надзвичайний і Повноважний Посол України в Російській Федерації, народний депутат України 1-го скликання, експерт Програми сприяння Парламенту.

В своїх виступах доповідачі розкрили можливості громадськості по контролю за діяльністю органів влади, механізми впливу як на окремих представників так і на владні інституції в цілому.

Окремо було розглянуто питання можливостей участі громадян у законотворчому процесі від етапів розробки законопроектів до етапу внесення змін у вже прийняті закони.

Також було звернено увагу на розширення можливостей громадян в зв’язку з вступом в дію з 17 квітня 2014 року змін в законодавство, зокрема з прийняттям нової редакції Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Після виступів відбулась жвава дискусія, де всі бажаючі отримали вичерпні відповіді на запитання

Автор і фото: Дмитро ЛУК’ЯНОВ



Теги:контроль влади, громадянське суспільство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar