реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Найстаріша громадська організація Чернігівщини накреслила нові завдання

Чергова звітно- виборна конференція обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка пройшла в приміщенні чернігівської "Просвіти" за адресою вулиця Хлібопекарська, 10. І уже в цьому є визнання заслуг "Просвіти", адже перейменування вулиць є однією зі справ просвітян. Раніше ця вулиця звалася Воровського, а тепер їй повернуто історичну назву, так як і ще багатьому вулицям Чернігова і міст області.

В роботі конференції взяли участь делегати з Чернігова, Ніжина, Ічні, Бахмача, Новгорода- Сіверського та Куликівки. Всього було обрано 23 делегати - прибули 21.

Голова організації Олександр Шевченко звітував про свою роботу і роботу правління - в основному вона стосувалася як відстоювання "Просвітою" свого історичного приміщення в Чернігові, так і захисту українських національних цінностей. Про 25- річчя заснованого чернігівською "Просвітою" всеукраїнського журналу говорив заслужений журналіст України Сергій Павленко. На потребі змін статуту наголошував Микола Шкурко. Про форми патріотичної роботи розповідала Надія Галковська. На потребі нових форм боротьби за українську національну ідею наголошували почесний голова чернігівської "Просвіти" Василь Чепурний та голова контрольно - ревізійної інспекції Сергій Соломаха. Про потребу відновлення осередків у районах, в тому числі і в його рідній Куликівці, виступав Петро Антоненко.

Конференція розглянула заяви трьох громадських активстів, які подали заяви на вступ до "Просвіти", і проголосувала "за". Зокрема, став членом чернігівської "Просвіти" і депутат обласної ради Василь Леоненко.

Звітно- виборна конференція обрала на новий термін головою організації Олександра Шевченка, заступниками Миколу Шкурка та Валерія Рябченка, до правління також увійшли Надія Галковська, Вячеслав Лебідь, Василь Пабат, Олег Обушний, Василь Чепурний, Андрій Глухенький, Юрій Соболь, Олександр Бондарєв, Сергій Черняков.

Чернігівські просвітяни ухвалил звернення до міської влади Чернігова з вимогою спорудити пам'ятник жертвам Голодомору - Чернігів є єдиним обласним центром України, де такого знаку нема.

Початок і завершення конференції відбувалися виконанням Гімну України.

Прес- служба обласної організації "Просвіти"






Теги:чернігівська Просвіта, Олександр Шевченко, Василь Чепурний, громадянське суспільство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar