реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові посилено боротьбу за здоров’я підростаючого покоління

Сьогодні у Чернігівській міській раді під керівництвом заступника міського голови Оксани Тунік-Фриз відбулась нарада щодо запобігання вживання спиртних напоїв та тютюнопаління неповнолітніми. Зазначено, що ця проблема, на жаль, продовжує залишатись актуальною як у м. Чернігові, так і в цілому по Україні.

Зважаючи на це та враховуючи неодноразові скарги громадян міста з приводу вживання алкогольних напоїв на дитячих майданчиках біля житлових будинків у вечірні та нічні часи, О. Тунік-Фриз закликала посилити контроль всіх відповідних служб щодо проведення перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, на предмет виявлення фактів їх продажу неповнолітнім. Також, на нараді порушені питання щодо аналізу розміщення торгівельних точок біля шкіл та дитячих садків.

Заступник міського голови дала доручення всім відповідним структурним підрозділам розробити комплексну програму профілактичних заходів щодо запобігання та заборони вживання неповнолітніми алкоголю та тютюнопаління, які у тісній взаємодії всіх служб, зокрема, закладів освіти, охорони здоров’я, управління торгівлі, правоохоронних органів та ін., матимуть високу результативність.

Ця профілактична діяльність, на її думку, має бути спрямована на співробітництво і взаємодію між усіма групами суспільства, включаючи громадські організації, і охоплювати широкий діапазон відповідних заходів від попереджувальної роботи щодо запобігання початку вживання алкоголю, або заходи по інформуванню, освіті населення, формуванню здорового способу життя до впровадження відповідних санкцій щодо порушників діючого законодавства.

Відділ зв'язків з громадськістю
міської ради






Коментарі (0)
avatar