реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові лікують сепаратизм

Соціальну рекламу сміливо-патріотичного змісту розмістили у Чернігівській області. Мова про білборди із обіцянкою місцевого управління СБУ «вилікувати сепаратизм».

На площинах також є заклик повідомляти про сепаратистів у СБУ та вказані контактні телефони.
Як виявилось, 0 800 501 482 – це номер всеукраїнської «гарячої лінії» СБУ. А 676 208 - телефон місцевого оперативного чергового СБУ. За цими номерами представники українських спецслужб пропонують громадянам України інформувати про всі випадки сепаратизму, свідками якого вони можуть стати.

Мова не тільки про осіб зі зброєю чи таких, які підозріло себе поводять. Чекають і на інформацію про тих, хто розповсюджує відомості, що ставлять під сумнів територіальну цілісність України, а також містять заклики до повалення державної влади та зміну державних кордонів.

Будуть вдячні у СБУ і за дані щодо тих осіб, які воювали у терористичних угрупованнях ЛНР та ДНР. Або ж, спокусившись коштами російських спецслужб, збираються поповнити ряди бойовиків.

Вся перелічена інформація допоможе співробітникам СБУ оперативно реагувати на загрози національній безпеці України.

До речі, за останній рік СБУ у Чернігові та області активно протидіє ворогам України. Резонансними стали затримання громадян, які поширювали у соціальних мережах недостовірну інформацію про перебіг бойових дій в АТО, заклики до поділу чи федералізації країни. А також осіб, які у той чи інший спосіб дискредитували Збройні Сили України.

Так, у липні цього року співробітники Служби безпеки України викрили мешканця Чернігова, який вів активну антиукраїнську пропаганду в російських соціальних мережах.

Широковідомою є історія жінки, які переїхала на Чернігівщину з окупованого Донбасу. Отримавши статус переселенки, вона через соціальну мережу продовжувала регулярно підтримувати зв’язки з представниками незаконних збройних формувань ДНР і ЛНР. Вироком суду сепаратистку визнано винною у скоєнні злочину та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з встановленням іспитового терміну – 2 роки.

Також навесні при спробі перетину кордону СБУ затримала спільно з митниками та прикордонниками громадянина Молдови, який перевозив холодну зброю з «казачими» атрибутами. При собі чоловік мав паспорт невизнаної придністровської республіки, військовий квиток того ж утворення, шеврони з написами «Российское казачество», «Россия. Казачьи войска» та нагрудні знаки з російською символікою.



Теги:Сепаратизм, ЛНР, Національна безпека, ДНР, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar