реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Стрілка від Стрєлкова будуть судити

Управлінням СБ України в Чернігівській області завершено розслідування кримінального провадження, розпочатого стосовно громадянина України, який брав участь у збройному конфлікті на боці бойовиків так званої «ДНР».

21-річний чоловік був затриманий правоохоронцями в серпні ц. р. у м. Чернігові. У ході розслідування встановлено, що в травні 2014 року, перебуваючи у м. Торез Донецької області, він був залучений до терористичної організації «ДНР» де йому було присвоєно позивний «Рижий» та видано вогнепальну зброю.

Виконуючи завдання бойовиків, чоловік у складі озброєної групи найманців за грошову винагороду охороняв самопроголошеного «мера» В. Пономарьова та захоплене терористами приміщення міськвиконкому м. Слов’янська. Крім того, чергував на блокпостах та в окопах, контролював підходи сил антитерористичної операції, брав участь у бойових діях проти українських військових.

Під час затримання та обшуку у зловмисника було виявлено фотографії та посвідчення, котрі підтверджують його приналежність до терористів бандформування «ДНР».

Наразі матеріали кримінального провадження із затвердженим обвинувальним актом за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України скеровано до суду.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області



Теги:ЛНР, Слов'янськ, російсько- українська війна, російські терористи, ДНР, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar