реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Брянську засудили "українського шпигуна"

У Брянську завершився процес у справі 58-річного Віктора Шура. Громадянин РФ отримав 12 років колонії "за шпигунство на користь України", де у нього є дозвіл на проживання. Поо це пише сайт Свобода ФМ

За версією слідства, він "збирав секретну інформацію про одне з російських військових підприємств". Провину свою Віктор Шур теж нібито "визнав".

Про винесення вироку Віктору Шуру повідомило УФСБ по Брянській області.

Процес, де розглядалася справа, має гриф «таємно», проходив у закритому режимі, інформація про нього раніше не розголошувалася.

Втім, в Україні ім'я Шура було на слуху - представник МЗС ще минулого літа на одному з концертів на підтримку політв'язнів в РФ називав і його.

58-річний громадянин Росії Віктор Шур зареєстрований в Брянській області, але останнім часом жив у Чернігові і має посвідку на проживання в Україні.

Як встановив суд, "розвідувальну діяльність Шура на території Брянської області припинили 9 грудня минулого року".

У цей день, говориться в справі, він "за завданням Державної прикордонної служби України одержав відомості про режимний об'єкт Міноборони РФ, які становили державну таємницю. У разі передачі зібраної інформації спецслужбам сусідньої держави вона могла бути використана проти безпеки РФ".

Затримали "шпигуна" співробітники ФСБ під час перетину ним російсько-українського кордону. "При собі затриманий мав технічні розвідувальні засоби, якими його заздалегідь забезпечили представники української спецслужби, а також зібрані ним матеріали", - йдеться у матеріалах "суду".

У суді Шур нібито визнав себе винним у державній зраді та у співпраці зі спецслужбами України. Його засудили до 12 років колонії суворого режиму за ст. 275 КК РФ (держзрада у формі шпигунства).

Аналогічну справу про шпигунство на користь України зараз "шиють" у Єкатеринбурзі.
На лаву підсудних держава-агресор посадила громадянина України, колишнього заступника директора Полтавського турбомеханічного заводу Сергія Скирту.

За даними свердловського УФСБ, в березні цього року він "намагався купити технічну документацію на агрегати, які виробляє Уральський турбінний завод. У момент угоди, що проходила під контролем оперативників, він передав кілька десятків тисяч рублів за папку з паперами, які складали комерційну таємницю". Одразу після цього Скирту затримали. Представники підприємства оцінили вміст папки в 100 млн. руб.



Теги:Брянськ, російсько- українська війна, Єкатеринбург, Полтава, шпигуни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar