реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Бабкіни внуки" відспівали для руського міра

ЗМІ Брянської області та ДНР повідомляють про святкування Дня машинобудівника у місті Ясинувата. Як відомо, цей населений пункт наразі контролюється російсько-терористичними військами та входить до складу так званої ДНР.

Як виявилось, на урочистості запросили відомий у Росії ансамбль «Бабкины внуки» з Брянської області. Колектив спеціалізується на акапельному виконанні російських пісень. І його репертуар у більшості складають народні пісні і твори, популярні у РФ.

Втім, увагу заслуговує не стільки сам факт відвідування брянським колективом захопленого бойовиками населеного пункту, як те наскільки ретельно ЗМІ ДНР рахували його глядачів. Як виявилось, будинок культури у Ясинуватій вміщує 420 осіб. І з них, 16 осіб – жителі підконтрольних Україні територій Донбасу.

У який спосіб організатор концерту дізнались про те, де саме мешкають (або прописані) глядачі, залишається невідомими. Адже концерт до свята був безкоштовним. І щоб точно визначити кількість осіб з українськими паспортами організаторам ймовірно довелося організувати тотальну реєстрацію присутніх за посвідченнями особи.

Загалом, той факт, що 3% з присутніх на концерті осіб не мали паспортів ДНР, а натомість мали документ громадянина України було пояснюється успіхами так званої гуманітарної Програми возз'єднання народу Донбасу. Цей документ передбачає надання медичної допомоги, фінансів, квот для отримання освіти, збереження та розвиток культурних та духовних цінностей, у яких «зможуть прийняти участь жителі підконтрольної Україні території».

Новину про «16 жителів» розтиражували ДНРівські ЗМІ. Її гордо повідомило так зване Міністерство культури ДНР. І підхопили російські ЗМІ.

Як бачимо російська влада окрім військової і збройної допомоги надає ДНР та ЛНР і «допомогу культурну», намагаючись остаточно поширити на контрольовані бойовиками території «русский мир».



Теги:Брянськ, Ясинувата, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar