реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Перекладач Гройсмана - російський шпигун

Служба безпеки України затримала посадову особу Секретаріату Кабінету міністрів за підозрою в роботі на російські спецслужби. Підозрюваного затримали на робочому місці.

Згідно з даними слідства, посадовця завербували під час тривалого закордонного відрядження.

"Чиновник за завданням російських кураторів збирав з допомогою спеціального устаткування інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - сказано у прес-релізі СБУ, поширено ввечері в середу, 20 грудня.

За даними інформагенції "Українські новини", затриманим виявився заступник керівника служби протоколу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслав Єжов.

За інформацією видання, раніше він працював у посольстві України у США, а також в Адміністрації президента. Ыз Гройсманом Єжов почав працювати ще у Верховній Раді і разом з ним перейшов на роботу до уряду. У його обов'язки входив переклад зустрічей прем'єр-міністра з іноземними делегаціями.

Затриманому вручили повідомлення про підозру і відвезли до ізолятора тимчасового тримання.

Зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України – "Державна зрада". Проводяться обшуки за місцем роботи та проживання підозрюваного.

У коментарі телеканалу "Прямий", знімальна група якого перебувала на місці затримання, співробітник СБУ заявив, що підозрюваний працював "як справжній шпигун".

"Чиновник мав доступ до досить вузької інсайдерської інформації Кабінету міністрів. Він користувався повагою. Він дуже відповідально, сумлінно і творчо працював на російські спецслужби", - розповів співробітник.



Теги:Гройсман, російсько- українська війна, СБУ, шпигуни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar