реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Білорусі затриманих на мітингах засуджують до арешту

Затриманим в Гомелі під час мітингів проти президента Білорусі Олександра Лукашенка дадуть 10−15 діб арешту, заявили родичі мітингувальників.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами родичів, ніякої інформації ні в поліції, ні в суді їм не повідомляють. Терміни арешту дізналися тільки деякі рідні. Людей відправляють в різні слідчі ізолятори області.

Батько одного із затриманих заявив, що йому відмовилися повідомити, де знаходиться його син.

«Моєму синові дали 12 днів. У Гомельському СІЗО відмовляються повідомити, де він знаходиться. Сказали — шукайте його або в Каленковичах, або в Брагіні. Це повне беззаконня!» — сказав житель Гомеля Анатолій.

Іншим людям, які чекають інформацію про своїх родичів в СІЗО, поліція заявила, що всім дадуть від 10 до 15 діб.

Мешканці Гомеля Наталі в Центральному РВВС повідомили, що її син засуджений до семи діб, а в канцелярії Центрального районного суду сказали, що до 15.

«Це якийсь жах, свавілля, беззаконня, я в шоці. Він просто пішов до своєї дівчини», — сказала вона, додавши, що її синові 18 років, він вчиться в одному з коледжів.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти чинного лідера Олександра Лукашенка.

Згідно з попередніми даними ЦВК Білорусі, перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,08% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тіхановська ж нібито набрала 10,09% голосів.

Опозиція не згодна з оголошеними результатами. Незалежні спостерігачі повідомили, що Світлана Тіхановська перемогла мінімум на 85 виборчих дільницях.
Жителі Білорусі повідомляють, що у вівторок, 11 серпня, після 18:00 у всіх обласних центрах країни повністю зник мобільний інтернет.

Про це повідомляється в опозиційних білоруських Telegram-каналах.

Щоночі акції протесту білорусів переростають у криваві зіткнення з силовиками і обертаються жорсткими затриманнями. Бійці ОМОН застосовують проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

У ніч на 11 серпня під час протестів у Мінську загинув перший протестувальник. За даними МОЗ Білорусі, до лікарень доставили більше 200 осіб.

У білоруському місті Гродно під час масових протестів 9 та 10 серпня затримали понад тисячу осіб, слідчі ізолятори та в’язниці переповнені.

Про це у коментарі Польському радіо розповів кореспондент Бєлсату з Гродно Павел Мажейка.

«Всі в’язниці, всі слідчі ізолятори в Гродні переповнені. Затриманих людей навіть звозять до великої в’язниці у Гродні, що взагалі протизаконно. Але це свідчить про те, що затримань дуже-дуже багато», — розповів він.



Теги:Білорусь, біла революція, Гомель, Гродно


Читайте також



Коментарі (0)
avatar