реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Білорусі катують кандидата у президенти!

Опозиційного кандидата у президенти Білорусі Андрія Саннікова було піддано катуванню під час утримання у в'язниці. Про це повідомлили у міжнародній правозахисній організації "Міжнародна амністія".
Зокрема, адвокат Саннікова повідомив правозахисникам, що у його підзахисного зламані ноги, і з того, як він говорить та тримається, можна зробити висновки про ймовірні пошкодження головного мозку, тож затриманий опозиціонер потребує невідкладної медичної допомоги.

Amnesty International нагадує, що Саннікова було поранено, коли міліція розганяла акцію протесту проти фальсифікації виборів. За словами очевидців, міліціонери збили його з ніг, притиснули щитом і почали стрибати по ньому. У результаті екс-кандидат у президенти отримав серйозну травму ніг. Друзі намагалися відвезти його до лікарні, проте міліція зупинила автомобіль, Саннікова витягнули з машини й заарештували. Свідки стверджують, що на той момент в нього не було помітних пошкоджень голови. Його дружину, Ірину Халіп, яка їхала в автомобілі, вдарили по обличчю і також заарештували.

Адвокату Саннікова дозволили відвідати його у в'язниці ввечері 20 грудня. За словами адвоката, у тюрмі його підзахисний отримав нові порізи і синці на руках, обличчі та голови, він не міг стояти і ледве рухався. Нові рани виразно свідчать про те, що його побили вже у в'язниці. Адвокат назвав жахливим стан опозиційного політика і сказав, що з того, як його підзахисний говорив і тримався, можна зробити висновок про пошкодження головного мозку.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Білорусі Анатолій Кулєшов спростував інформацію про те, що у Саннікова перелом ноги.

Amnesty International серйозно стурбована тим, що Санніков може мати незворотні пошкодження головного мозку та інші травми, якщо його негайно не переведуть у лікарню. Правозахисники також занепокоєні тим, що під час перебування під вартою опозиціонера можуть піддати тортурам.

Нагадаємо, під час розгону силовими структурами Білорусі 19 грудня акції протесту проти офіційних результатів виборів президента у Мінську, сотні людей було затримано та побито, разом із кандидатами у президенти, їхніми представниками і журналістами.

Як повідомлялося раніше, влада має намір обвинуватити в організації безладів 17 опозиційних політиків і журналістів, зокрема 5 з 10 кандидатів у президенти.Відголос




Теги:Міжнародна амністія, вибори Президента, диктатура, Білорусь, Санніков


Читайте також



Коментарі (0)
avatar